Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Scorsese a DiCaprio berou další hvězdu do party


ikona
Jokolo
hulukeanu reevesleonardo dicapriomartin scorsesethe devil in the white city
Dlouho očekávaná série se stává ještě očekávanější. 

Adaptace knihy The Devil in the White City se chystá už více jak deset let, kdy práva na tento bestseller z roku 2003 koupil Leonardo DiCaprio. Tehdejší plány hovořily o filmu režírovaném Martinem Scorsesem pod úpatím hory Paramountu. Jistě si vzpomenete i na premisu knihy, založenou na skutečných událostech  v roce 1893 se v Chicagu koná Světová výstava, kterou má na starost ambiciózní architekt Daniel Burnham. Jeho peripetie s organizací celé události sleduje jedna dějová linka. V druhé linii této hromadné akce využívá pohledný doktor a gentleman H. H. Holmes, který si ve stejnou dobu nedaleko otevřel hotel pro všechny výstavy chtivé hosty. A pak je začal vraždit. Přiznal se k téměř třicítce vražd, podle některých odhadů má ale na svědomí přes dvě stě úmrtí.

O DiCapriovi se celou dobu mluví jako o představiteli hlavní úchylné role, Scorsese už nicméně není spojován s režií, pouze s produkčním dohledem. Z filmu se nám tak v průběhu let stala minisérie, kterou si vezme pod svá křídla streamovací společnost Hulu. A namísto Scorseseho se režijně série ujme nepříliš známý Todd Field. Vás ale jistě zajímá to, kdo se k tomuto lákavému ansámblu připojí. A tvůrci nám v tomto směru udělali radost, neboť hladina charismatu v sérii se zvýši díky účasti Keanu Reevese.

 

I přes zaškobrtnutí v podobě posledního Matrixu je podmanivý Reeves stále jedním z nejoblíbenějších herců v Hollywoodu a jeho obsazení do série v tomto směru dává smysl. Vyvstává nicméně otázka, jestli tento miláček davů dovede vedle DiCapria obstát po herecké stránce. Zajímavé a neotřelé téma jistě bude dávat prostor pro předvedení vypiplaného hereckého umu. Doufejme tedy, že se zase jednou potvrdí pravidlo, že pod správným režijním vedením se dovede herecký talent vyždímat do maxima i u největšího dřeváka. Což Reeves samozřejmě není, některé jeho techtle ve čtvrtém Matrixu nicméně nadzdvihly nejedno obočí. 

Zatím se neví, koho přesně by měl Reeves ztvárnit. Bylo by nicméně překvapením, kdyby takové jméno tvůrci nevyužili pro doplnění ústředního dua s DiCapriem. Pro Reevese půjde každopádně o první velkou účast v televizní sérii. Doufejme tedy, že je to znakem kvality látky, kterou se chystá hvězdné trio zpracovat. Očekávaní jsou díky tomuto obsazení vyhnána ještě výš. Datum premiéry nicméně stále neznáme, Scorsese a DiCaprio v současnosti dokončují film Killers of the Flower Moon, zatímco Reeves už má za sebou natáčení čtvrtého Wicka. Doufejme tedy, že produkce začne co nejdřív. 

Co myslíte, dočkáme se pecky? 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace