Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ze Scotta Pilgrima bude anime


ikona
Ojik
animeBryan Lee OMalleyEdgar WrightkomiksNetflixScott Pilgrim
Po velkém plátně se příběhy smolařského hudebníka podívají i na malou obrazovku, tentokrát v animované podobě.  

Netflix oznámil přípravy nového zpracování kanadského komiksu Bryana Lee O’Malleyho Scott Pilgrim. Zběsilý žánrový mišmaš sleduje stejnojmenného flákače a hudebníka, který se zamiluje do tajemné Američanky Ramony. Aby však získal srdce krásné poštovní doručovatelky a mohl zaujmout místo po jejím boku, musí tento nekňuba nejprve porazit sedm jejích zlotřilých expartnerů. Konvenční romantický příběh s komediálními prvky je ovšem zabalen do hávu akční fantasy, kde postavy ovládají zvláštní schopnosti a nikoho nepřekvapí, když svedou duel jako vystřižený z videohry. Jde tak vlastně o velký popkulturní pastiš všeho možného, který si získal kultovní status a pevné místo v geekovských kruzích. Svou zásluhu na tom má jistě i zdařilá filmová adaptace z roku 2010, pod níž je podepsán hračička Edgar Wright.

 

Wrightovi se povedlo komiks funkčně překlopit do filmové podoby a jistě i díky svému osobitém stylu pro ni našel odpovídající vizuální jazyk. Není proto překvapením, že mnozí diváci i kritici považují Scotta Pilgrima proti zbytku světa za nejlepší komiksový film vůbec. Přesto se však nyní chystá seriálové zpracování, které bude svým výtvarným pojetím přímo vycházet ze zdrojových komiksů. O’Malley píše scénář a bude i jedním ze showrunnerů, o animaci se postará japonské studio Science Saru, které se podílelo například na Star Wars: Visions, a režie se ujme jeho kmenový tvůrce Abel Góngora. Producentský dohled pak poskytne samotný Wright se svým produkčním týmem, v jehož čele je jeho věrná producentka Nira Park, která jej provází celou kariérou. Talentu se tedy sešlo dost, tak doufejme, že nová adaptace nabídne svěží tvůrčí vizi a nepůjde o zbytečný produkt.

Těšíte se na animovaného Scotta Pilgrima, nebo si raději dopřejete repete Wrightova nedoceněného opusu?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace