Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Netflix chystá prestižní knižní adaptaci


ikona
Ojik
All the Lights We Cannot SeeAnthony DoerrHugh LaurieJsou světla, která nevidímeMark RuffaloNetflixPulitzerova cenaShawn LevySteven Knight
Bruce Banner, Dr. House a scenáristický matador společně oživí velebený válečný příběh.  

Historický román Jsou světla, která nevidíme amerického spisovatele Anthonyho Doerra z roku 2014 (česky vyšlo o rok později), jenž byl mimo jiné oceněn Pulitzerovou cenou, bude zpracován jako čtyřdílná minisérie na Netflixu. Kniha sleduje nevidomou dvanáctiletou dívku Marie-Laure, která i přes svůj handicap tráví idylické dětství v Paříži se svým milujícím otcem, muzejním kurátorem. Když však město nad Seinou obsadí nacisté, oba jsou nuceni uprchnout. Útočiště nalézají u Mariina samotářského prastrýce Etienna, odbojáře a válečného hrdiny sužovaného traumaty. Otec si ale s sebou odnáší temné tajemství v podobě cenného klenotu své muzejní sbírky a v patách jim je navíc mladý lovec odbojářů Werner.

Projekt scenáristicky zaštítí zkušený Steven Knight (Peaky Blinders, Východní přísliby, Spencer) a o režii se postará Shawn Levy, který se v posledních letech profesně rehabilitoval s fenomenálními Stranger Things a loni si připsal na konto úspěšného Free Guye. Hlavní roli ztvární dosud neznámá Aria Mia Loberti, jejího otce pak Mark Ruffalo a prastrýce Hugh Laurie, kteří ve svých bohatých filmografiích mají dost seriálových zářezů. Prvotní castingové zprávy spolu se silnou předlohou proto dávají naději, že se blíží velká seriálová událost. Tak uvidíme, zda si látka po Pulitzerovi ve své nové podobě vyslouží i nějaké televizní ceny.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace