Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Godzilla míří do seriálu


ikona
Ojik
Apple TV+GodzillaKing KongMatt FractionMonsterverseWarner Bros.
Po souboji Godzilly s King Kongem nás čeká další návštěva monstry zamořeného světa tentokrát skrze malou obrazovku.  

Druhá Godzilla si na jaře roku 2019 vedla v kinech bídně, její loňský duel s King Kongem finančně poznamenal zase covid a souběžné uvedení na HBO Max. Mnozí tak považovali tuto franšízu za vyčpělou a její kreativní i finanční potenciál za vyčerpaný, producenti ale zřejmě mají jiný názor. Připravuje se totiž nový seriál, který bude zasazen do Monsterverse – tedy fikčního světa, kde se aktuální a aktualizované filmové příběhy Godzilly, Konga a dalších velkých příšer, produkované studiem Warner Bros., odehrávají. Připomeňme, že série zatím čítá čtyři spíše rozporuplně přijaté filmy – Godzillu (2014), Konga: Ostrov lebek (2017) a již zmiňované Godzillu II Krále monster a crossover nazvaný prostě Godzilla vs. Kong.

Nový seriál by měl dějově navázat na závěr vůbec prvního snímku, kde Godzilla při bitvě s Mutem zničí San Francisco. Po této otřesné události jedna rodina zjistí, že monstra pro ni nejsou ničím novým a že v jejich rodinné minulosti leží tajemství směřující k tajuplné organizaci Monarch, která ve filmech tahala za nitky. Námět tedy zatím velké nadšení nevyvolává, protože soustředění se na nezajímavé lidské postavy na úkor obřích potvor bylo hlavní výtkou diváků i kritiků snad u každého dílu této série. Osobně si myslím, že snaha tvůrců roubovat nějakou psychologii na eskapistickou digitální rubanici stometrových titánů působila celkově směšně.

 

Určitou naději tak pouze budí jméno komiksového tvůrce Matta Fractiona na pozici producenta. Ten napsal velebenou edici marvelovského lučištníka Hawkeye, jež posloužila jako předloha nedávno uvedené a neméně zdařilé minisérie, na níž se jako konzultant podílel. Showrunnerem bude zkušený producent Chris Black (Star Trek: Enterprise, Šílenci z Manhattanu) a seriál vzniká trochu překvapivě pro Apple TV+. Přicházejí snad tápající Warneři po pohřbení Matrixu, DCEU vrženém do chaosu a přešlapujících Fantastických zvířatech o další velkou značku?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace