Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Blade Runner se vrátí


ikona
Spooner
amazonblade runnerPhilip K. Dickridley scott
Svět plný replikantů ještě neřekl poslední slovo. 

Blade Runner bude asi už navždy patřit mezi největší sci-fi klasiky, s níž se Ridley Scott s dílem Philipa K. Dicka navždy zapsal do filmové historie. I když to pár dekád vypadalo s návratem do tohoto světa nevalně, režijní mág Denis Villeneuve nám před pár lety nabídnul neméně povedené pokračování Blade Runner 2049. To sice nebylo úplně komerčním hitem, fanoušci ale byli spokojeni a o žádnou ostudu se v kinech také nejednalo. A producenti zjistili, že se vyplatí tuto značku ždímat, co to jen jde. Nedávno si tak odbyl svou premiéru animovaný seriál Blade Runner: Black Lotus a nyní je jasné, že se do budoucnosti s replikanty podíváme znovu.

Seriál ze světa Blade Runnera totiž chystá streamovací Amazon a podle všeho má s látkou opravdu velké plány. Novinka s názvem Blade Runner 2099 byl měla být třetím velkým zářezem do oblíbeného sci-fi světa, a jak název napovídá, příběh se bude odehrávat 50 let po příspěvku Denise Villeneuvea. Zatím ovšem není jasné, jak moc bude projekt dějově spjatý s předchozími zářezy, ani jakých postav se dočkáme. Práce jsou totiž zatím na svém počátku. Amazon by ovšem chtěl věci hodně rychle posunout kupředu a seriál se pro něj údajně stává velkou prioritou, jenž by možná v ambicích mohl následovat seriálového Pána prstenů. 

Scénáře se pak ujímá zatím nepříliš známá autorka Silka Luisa, jejíž letošní série The Shining Girls s Elisabeth Moss možná ukáže, jak moc se máme na nového Blade Runnera začít těšit. K látce se minimálně v pozici producenta vrátí i Ridley Scott. Spekuluje se však o tom, že by si mohl i o tom, že by si mohl ujmout i režie některé z epizod. Tak doufejme, že se sci-fi kultovka dočká dalšího důstojného následovníka a ne pouze laciného ždímání.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace