Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Devadesátky: Minisérie

příspěvky 1 - 3 Napsat příspěvek
První díl byl naprosto otřesný a vůbec to jako 90. léta nevypadalo, spíš současnost s podivně oblečenými klauny, včetně hereckých výkonů. Nutno ale dodat, že se to v dalších dílech trochu zvedalo, hlavně panovalo příjemné napětí v díle, kdy potápěči narazili pod vodou na první sud. Ten díl mi trochu připomněl True Detective. Jako, dalo by se to považovat za lehce nadprůměrnou českou detektivku, oproti prvnímu dílu například Sokol herectvím docela překvapil. Dost možná na tom zlepšení měla podíl ojediněle zvolená hudba, na české poměry, proto mi to připomnělo zmíněné TD. 

Ale bohužel, jako vždy Češi prostě neumí točit a) akci, b) zvyšování napětí. Byl tam ohromný potenciál, ale vždycky to bylo takové... na půl cesty. Nejvíc mě asi srala linka s tou naivní prostitutkou a fakt, že to vlastně všechno bylo úplně jinak. Musí se jim ale nechat, že jsem se docela těšil na každý další díl, co filmaři předvedou.
255441
První díl byl naprosto otřesný a vůbec to jako 90. léta nevypadalo, spíš současnost s podivně oblečenými klauny, včetně hereckých výkonů. Nutno ale dodat, že se to v dalších dílech trochu zvedalo, hlavně panovalo příjemné napětí v díle, kdy potápěči narazili pod vodou na první sud. Ten díl mi trochu připomněl True Detective. Jako, dalo by se to považovat za lehce nadprůměrnou českou detektivku, oproti prvnímu dílu například Sokol herectvím docela překvapil. Dost možná na tom zlepšení měla podíl ojediněle zvolená hudba, na české poměry, proto mi to připomnělo zmíněné TD.  Ale bohužel, jako vždy Češi prostě neumí točit a) akci, b) zvyšování napětí. Byl tam ohromný potenciál, ale vždycky to bylo takové... na půl cesty. Nejvíc mě asi srala linka s tou naivní prostitutkou a fakt, že to vlastně všechno bylo úplně jinak. Musí se jim ale nechat, že jsem se docela těšil na každý další díl, co filmaři předvedou.
0 -2
reagovat
Mě to jako špička v rámci české krimi TV tvorby nepřišlo (za to považuju Modré stíny, Vodník nebo Rédl), taková rutina hodně napínavá díky materiálu, ze kterého se psal seriál, není to asi vina scénáře, ale spíš režie. Dobří herci, kteří ale občas museli hrát divně, většinou v těch vymyšlených scénách "ze života" (Finger i Sokol jinak hrají v divadlech vyšší ligu, doporučuji). Škoda, že si hned v první sérii vyplácali Jonáka a pár dalších figurek, mohl by z toho být delší seriál.

Blbý je, že kdyby někdo točil "Devadesátky" o tom, jak politici a podnikatelé tunelovali peníze z veřejných financí a podniků, tak by se nedal natočit podobný seriál, protože by všechno končilo špatně, pachatelé neobžalováni nebo osvobozeni, tak se aspoň můžem radovat, že čeští policisté dokázali dostat aspoň většinu těch vrahů a gangsterů.
255435
Mě to jako špička v rámci české krimi TV tvorby nepřišlo (za to považuju Modré stíny, Vodník nebo Rédl), taková rutina hodně napínavá díky materiálu, ze kterého se psal seriál, není to asi vina scénáře, ale spíš režie. Dobří herci, kteří ale občas museli hrát divně, většinou v těch vymyšlených scénách "ze života" (Finger i Sokol jinak hrají v divadlech vyšší ligu, doporučuji). Škoda, že si hned v první sérii vyplácali Jonáka a pár dalších figurek, mohl by z toho být delší seriál. Blbý je, že kdyby někdo točil "Devadesátky" o tom, jak politici a podnikatelé tunelovali peníze z veřejných financí a podniků, tak by se nedal natočit podobný seriál, protože by všechno končilo špatně, pachatelé neobžalováni nebo osvobozeni, tak se aspoň můžem radovat, že čeští policisté dokázali dostat aspoň většinu těch vrahů a gangsterů.
0 -2
reagovat
Na poměry ČR skvělý počin a těšil jsem se na každou neděli. Mělo to své slabé chvíle, ale zase chápu, že tvůrci měli omezené možnosti i zdroje. Doufám, že ten úspěch nakopne další tvorbu a vrcholem roku nebude smrt Mázla v Ordinaci.

Jediné, kde si nejsem doteď jistý, jestli to byl záměr, nebo jen nedokonalý scénář, byly občasné "výstřely" dialogů. Například návštěva u URNY, kde se z ničeho nic zeptá na fotbal a ani nedostane odpověď. V těhle situacích mi herci přišli takový podivně prkenný.
255434
Na poměry ČR skvělý počin a těšil jsem se na každou neděli. Mělo to své slabé chvíle, ale zase chápu, že tvůrci měli omezené možnosti i zdroje. Doufám, že ten úspěch nakopne další tvorbu a vrcholem roku nebude smrt Mázla v Ordinaci. Jediné, kde si nejsem doteď jistý, jestli to byl záměr, nebo jen nedokonalý scénář, byly občasné "výstřely" dialogů. Například návštěva u URNY, kde se z ničeho nic zeptá na fotbal a ani nedostane odpověď. V těhle situacích mi herci přišli takový podivně prkenný.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se