Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Euforie: 2. řada

příspěvky 1 - 6 Napsat příspěvek
S kritikou druhej serie, ktora tu zaznela viac-menej suhlasim a po skonceni som mal dojem, ze v nej az na uplny zaver az tak vela nestalo. Viacero postav je nepochopitelne odsunutych do uzadia, vybrane dejove linie skutocne vysumia a miestami serial kladie az privelky doraz na formu na ukor obsahu - co som zdaleka najviac vnimal v predposlednom dieli, kde som sa musel miestami premahat k sledovaniu. Ako celok to pritom nebolo zle, piata epizoda je najlepsim dielom celeho serialu, ale i tak sa nemozem ubranit mensiemu sklamaniu. Minule to bolo za mna urcite lepsie.

PS: Cassie som v druhej serii absolutne znenavidel ako uz davno nikoho v hocijakom seriali. No ak to bolo cielom, potom v poriadku.
255460
S kritikou druhej serie, ktora tu zaznela viac-menej suhlasim a po skonceni som mal dojem, ze v nej az na uplny zaver az tak vela nestalo. Viacero postav je nepochopitelne odsunutych do uzadia, vybrane dejove linie skutocne vysumia a miestami serial kladie az privelky doraz na formu na ukor obsahu - co som zdaleka najviac vnimal v predposlednom dieli, kde som sa musel miestami premahat k sledovaniu. Ako celok to pritom nebolo zle, piata epizoda je najlepsim dielom celeho serialu, ale i tak sa nemozem ubranit mensiemu sklamaniu. Minule to bolo za mna urcite lepsie. PS: Cassie som v druhej serii absolutne znenavidel ako uz davno nikoho v hocijakom seriali. No ak to bolo cielom, potom v poriadku.
0 0
reagovat
Dal jsem jeden díl první řady :)
255459
Dal jsem jeden díl první řady *:)*
0 0
reagovat
reaguje na: Esgalnor
No mě to právě dost zmátlo, protože jsem to bral tak, že kdyby Rue od začátku šlo jen to vytáhnout jednorázově nějaký drogy od Laurie, tak to můžou přece ukázat jednodušejc... že si prostě něco vymyslela, aby to z ní vytáhla.

Ale ve chvíli, kdy to tam jakoby postupně budujou tím, že vidíme nejdřív scénu jak vysvětluje Eliottovi svůj nápad a čeká co on jí na to řekne (jako relativně pragmatická postava) a on s ní souhlasí, že je to vážně chytrý a pak vidíme, jak si nacvičuje sales pitch pro Laurie a nakonec i Laurie uzná, že je to vážně chytrý, tak to automaticky ve mě vyvolalo  dojem, že Rue našla způsob jak mít  dlouhodobej přísun peněz/drog. Prostě jsem nepochopil, když ta motivace byla nakonec ta první a výrazně  jednodušší varianta, proč teda jít touhle cestou, která naznačuje spíš  tu druhou.

Jinak když jsem si to po skončení googlil, abych věděl, jestli mi něco neušlo, tak jsem viděl, že rozhodně nejsem sám, kdo to úplně nepochopil.
255458
[spoiler]No mě to právě dost zmátlo, protože jsem to bral tak, že kdyby Rue od začátku šlo jen to vytáhnout jednorázově nějaký drogy od Laurie, tak to můžou přece ukázat jednodušejc... že si prostě něco vymyslela, aby to z ní vytáhla. Ale ve chvíli, kdy to tam jakoby postupně budujou tím, že vidíme nejdřív scénu jak vysvětluje Eliottovi svůj nápad a čeká co on jí na to řekne (jako relativně pragmatická postava) a on s ní souhlasí, že je to vážně chytrý a pak vidíme, jak si nacvičuje sales pitch pro Laurie a nakonec i Laurie uzná, že je to vážně chytrý, tak to automaticky ve mě vyvolalo  dojem, že Rue našla způsob jak mít  dlouhodobej přísun peněz/drog. Prostě jsem nepochopil, když ta motivace byla nakonec ta první a výrazně  jednodušší varianta, proč teda jít touhle cestou, která naznačuje spíš  tu druhou. Jinak když jsem si to po skončení googlil, abych věděl, jestli mi něco neušlo, tak jsem viděl, že rozhodně nejsem sám, kdo to úplně nepochopil.[/spoiler]
255457
0 0
reagovat
reaguje na: HotShot
Rue nikdy nemela v umyslu ty drogy prodat, proste je chtela vyfetovat sama. Laurie to moc dobre vedela, ale slibovala si asi ze ji kdyztak vyuzije k prostituci. Bohuzel se ten serial ale totalne vykasle na to, aby to trochu lip vysvetlil.
255457
[spoiler]Rue nikdy nemela v umyslu ty drogy prodat, proste je chtela vyfetovat sama. Laurie to moc dobre vedela, ale slibovala si asi ze ji kdyztak vyuzije k prostituci. Bohuzel se ten serial ale totalne vykasle na to, aby to trochu lip vysvetlil.[/spoiler]
255455
0 0
reagují: HotShot
reagovat

5/10

Prvni serie fungovala nejlip jako inovativni vypraveni o drogovy zavislosti se zamerenim na vztah Rue a Jules s zajimavymi osudy ostatnich postav v pozadi.

Druha serie je uz jen radoby umelecky se tvarici Riverdale. Nesmyslne moc prostoru dostava ten zbytecnej trojuhelnik Maddie-Nate-Cassie, Jules ustupuje do pozadi, Kat je uplne pryc a zbytek postav se chova nesmyslne. Veci se dejou, jen aby se staly, uplne samoucelne - skvelej priklad je dramatickej zaber na kameru v satniku ty pani od Mads. Otevira to novy dejovy linie ktery to okamzite odignoruje - zejmena ta slibna linka s drogovou dealerkou, ktera uplne vysumi. Vubec to negraduje, naopak, posledni dily jsou uplne nejhorsi. 

Zveda to skvelej soundtrack, Zendaya a prostor pro Feze s Lexi. Dejove to je ale tak roztristeny, ze to fakt mrzi, protoze ten potencial je, jak ukazala prvni serie, obrovskej. Navic patej dil s Rue je nejlepsi epizoda celyho serialu. Jen aby to zas silene upadlo. Jakmile se to od drog staci k zamenitelnym milostnym problemum teenageru, je to vazne nuda.

Velky zklamani. Je to precenovany v kontextu prvni rady, ktera je ale o tridu lepsi. Doufam, ze Levinson k sobe do treti serie pribere nejakyho kvalitniho scenaristu a vrati se v sile.
255456
Prvni serie fungovala nejlip jako inovativni vypraveni o drogovy zavislosti se zamerenim na vztah Rue a Jules s zajimavymi osudy ostatnich postav v pozadi. Druha serie je uz jen radoby umelecky se tvarici Riverdale. Nesmyslne moc prostoru dostava ten zbytecnej trojuhelnik Maddie-Nate-Cassie, Jules ustupuje do pozadi, Kat je uplne pryc a zbytek postav se chova nesmyslne. Veci se dejou, jen aby se staly, uplne samoucelne - skvelej priklad je dramatickej zaber na kameru v satniku ty pani od Mads. Otevira to novy dejovy linie ktery to okamzite odignoruje - zejmena ta slibna linka s drogovou dealerkou, ktera uplne vysumi. Vubec to negraduje, naopak, posledni dily jsou uplne nejhorsi.  Zveda to skvelej soundtrack, Zendaya a prostor pro Feze s Lexi. Dejove to je ale tak roztristeny, ze to fakt mrzi, protoze ten potencial je, jak ukazala prvni serie, obrovskej. Navic patej dil s Rue je nejlepsi epizoda celyho serialu. Jen aby to zas silene upadlo. Jakmile se to od drog staci k zamenitelnym milostnym problemum teenageru, je to vazne nuda. Velky zklamani. Je to precenovany v kontextu prvni rady, ktera je ale o tridu lepsi. Doufam, ze Levinson k sobe do treti serie pribere nejakyho kvalitniho scenaristu a vrati se v sile.
5/10
0 0
reagovat
Docela by mě zajímalo jak budou druhou řadu hodnotit ti, co jí uvidí hned po té první.

Sám jsem tam měl cca tu dvouletou pauzu a znova to před druhou řadou nenakoukával, takže to nemůžu úplně přesně srovnat. Pamatuju si ale, že mě ta první řada hodně pozitivně překvapila a některé scény (procházení domem  v rauši a la Inception, one-take na pouti) byly vyloženě luxusní a líbil se mi i ten specifický vizuální styl včetně make-upu postav.

Z té druhé řady jsem už ale tak odvařený nebyl. Některé momenty byly samy o sobě silnější, ale jako celek to bylo takové nevybalancované a zároveň ta návaznost na první řadu byla dost zvláštní viz:
  • některé postavy z první řady byly totálně upozaděné a jejich chování nedávalo moc smysl (Kat)
  • jiné zmizely úplně (McKay)
  • celá ta skupinka kamarádek se najednou chová jako kdyby mezi ně Rue a Jules nikdy nepatřily, i když si pamatuju, že v první řadě to bylo vykreslované naopak
Navíc celá ta dějová linka s brigádou Maddy mi přišla úplně zbytečná a doteď jsem moc nepobral proč se Rue ani nepokusila rozjet ten svůj drogovej plán, když ho tam prostřednictvím hned několika postav prezentují jako naprosto geniální a ona je pak ani nezkusí prodávat? A ta linka s Cassie v téhle řadě mě taky moc nebavila a nedokážu si představit, jak ji chtějí rozvíjet dál, když z ní
udělali regulérně šílenou a měla by se jít minimálně léčit s poruchou osobnosti.

Celkově tam bylo podle mě víc zbytečných/zbytečně natahovaných věcí - za všechny třeba scéna když tam týpek zpívá 4 minuty omluvnou písničku, jejíž poselství je jasný po prvních 10 vteřinách a pak to zakončí slovy "ještě to není hotové" :D Jako buď to zkrátím na 30s nebo to alespoň proložím montáží na další postavy ať posouvám děj, ale sledovat 4 minuty čistého času jak týpek zpívá dokola o tom stejným a druhá postava přikyvuje mi vážně nepřišlo optimální. Zvlášť když na spoustu věcí naopak očividně nezbyl čas.
255455
Docela by mě zajímalo jak budou druhou řadu hodnotit ti, co jí uvidí hned po té první. Sám jsem tam měl cca tu dvouletou pauzu a znova to před druhou řadou nenakoukával, takže to nemůžu úplně přesně srovnat. Pamatuju si ale, že mě ta první řada hodně pozitivně překvapila a některé scény (procházení domem  v rauši a la Inception, one-take na pouti) byly vyloženě luxusní a líbil se mi i ten specifický vizuální styl včetně make-upu postav. Z té druhé řady jsem už ale tak odvařený nebyl. Některé momenty byly samy o sobě silnější, ale jako celek to bylo takové nevybalancované a zároveň ta návaznost na první řadu byla dost zvláštní viz: [list][*]některé postavy z první řady byly totálně upozaděné a jejich chování nedávalo moc smysl (Kat)[/*][*]jiné zmizely úplně (McKay)[/*][*]celá ta skupinka kamarádek se najednou chová jako kdyby mezi ně Rue a Jules nikdy nepatřily, i když si pamatuju, že v první řadě to bylo vykreslované naopak[/*][/list]Navíc celá ta dějová linka s brigádou Maddy mi přišla úplně zbytečná a doteď jsem moc nepobral proč se [spoiler]Rue ani nepokusila rozjet ten svůj drogovej plán, když ho tam prostřednictvím hned několika postav prezentují jako naprosto geniální a ona je pak ani nezkusí prodávat[/spoiler]? A ta linka s Cassie v téhle řadě mě taky moc nebavila a nedokážu si představit, jak ji chtějí rozvíjet dál, když [spoiler]z ní udělali regulérně šílenou a měla by se jít minimálně léčit s poruchou osobnosti. [/spoiler] Celkově tam bylo podle mě víc zbytečných/zbytečně natahovaných věcí - za všechny třeba scéna když tam týpek zpívá 4 minuty omluvnou písničku, jejíž poselství je jasný po prvních 10 vteřinách a pak to zakončí slovy "ještě to není hotové" *:D* Jako buď to zkrátím na 30s nebo to alespoň proložím montáží na další postavy ať posouvám děj, ale sledovat 4 minuty čistého času jak týpek zpívá dokola o tom stejným a druhá postava přikyvuje mi vážně nepřišlo optimální. Zvlášť když na spoustu věcí naopak očividně nezbyl čas.
0 0
reagují: Esgalnor
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se