Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: marvelovský Moon Knight


ikona
Jokolo
disney+ethan hawkemarvelmoon knightoscar isaac
Můžeme tentokrát brát první extatické recenze vážně? 

Do nedávna jsem netušil, že nějaký Moon Knight vůbec existuje a ve změti všech marvelovských seriálů jsem se začínal už trošku ztrácet. Jakmile se ale objevily první trailery, které představovaly Oscara Isaaca v roli rozpolceného hrdiny, opatrné těšení se chtě nechtě dostavilo. Ukázky totiž naznačovaly, že rozložená psychika, na níž celá komiksová postava stojí, bude v seriálu mimo vytříbenou akci hrát prim, což by mohlo být vítaným osvěžením na poli marvelovských seriálů. Charismatický Isaac si své dokáže s přehledem uhrát a Ethan Hawke v roli mentora rozhodně nezklame, po herecké stránce by tak seriál měl být pošéfen. Výběr titulní postavy, která kvůli své disociativní poruše a amnézii neví, kým zrovna je, a navíc umí využívat moc egyptského boha pro boj se zlem, zní dostatečně zajímavě na to, aby seriál nezabředl do zapomenutelného průměru. První kritici mají úvodní čtyři epizody za sebou a na Twitteru se již dělí o své dojmy. A jak jsme u Marvelu zvyklí - vesměs jsou velmi spokojeni. Na některých aspektech se však vzácně shodují.

 

Samozřejmě musí padnout extatické výkřiky o tom, že je to ten nejlepší projekt, který jsme v MCU kdy měli. Bylo by divné, kdyby si nikdo z novinářů tímto orgasmickým nadšením nesnažil zajistit místo na další projekci zdarma. Co už však zní mnohem zajímavěji a je zmíněno v téměř každém z čerstvých dojmů je to, že se tento projekt svou originalitou z MCU razantně vymyká. Nejen, že téměř není znát, že se pohybujeme ve světě Marvelu, zároveň prý ale díky specifičnosti titulního hrdiny seriál vystupuje z řady svým neotřelým pojetím celého originu. Kritici o seriálu hovoří jako o psychologickém thrilleru, do kterého je ale zdařile přimíchán i humor, který opět nepůsobí moc marvelovsky, zároveň se prý ale k atypickému charakteru skvěle hodí. Právě hloubkové rozpracování psychické roztříštěnosti Moon Knighta je prý v seriálu demonstrováno fantasticky a v mnohém připomíná nedávné WandaVision. Toto originální pojetí prý ale přináší i jisté neduhy, přičemž slůvko divný padlo v prvních dojmech výjimečně často, ať už v dobrém či špatném smyslu slova. I díky tomu údajně Moon Knight nejspíš nepotěší diehard komiksové fandy. 

Silný dojem na lůze, která ještě první díly neviděla, tedy mně, zanechává i časté zmiňování podobné atmosféry, kterou se pyšní Indiana Jones. Jak moc je toto srovnání přiléhavé se dozvíme už 30. března, kdy má rozpolcený maskovaný hrdina svou premiéru. Vypadá to, že Marvel opět nešlápl vedle a rozšíří tak portfolio úspěšných originálních seriálů, o nichž se bude mluvit. Ještě nejste dostatečně nalákáni? Pak vás možná definitivně přesvědčí to, že Moon Knighta někdo přirovnal k Lovcům pokladů na tripu. I díky tomu se těším. Vy?

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace