Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

V posledním Volejte Saulovi se objeví staří známí


ikona
Ojik
AMCBetter Call SaulBreaking BadEl CaminoPerníkový tátaVince GilliganVolejte Saulovi
Závěrečná řada prequelu Perníkového táty přivede zpět na obrazovky oblíbence z původního seriálu.  

Když před devíti lety skončil fenomenální seriál Perníkový táta alias Breaking Bad, snad každý doufal, že se tvůrci nechají přemluvit k nějakému pokračování – a naštěstí brzy skutečně nechali. Duchovní otec a showrunner pořadu Vince Gilligan si ale pro spin-off poněkud překvapivě vybral spíše komickou postavu právníka Saula Goodmana a nový projekt se rozhodl pojmout jako prequel, který nám ukáže, kde se bezskrupulózní obhájce vzal. Prozíravě však prequelového formátu využil i pro vyprávění toho, jak se vlastně zrodil metamfetaminový byznys v Novém Mexiku, jak jsme jej poznali v Perníkovém tátovi. Kromě Saula se tak vrátilo i pár dalších starých postav.

Volejte Saulovi tím získalo několik vděčných vedlejších linií, jež jsou jen volně navázány na trampoty vychytralého právníka. Již od první série proto kromě zrodu Saula lépe poznáváme fanoušky oblíbeného drsňáka Mikea či obávaného dona Salamancu. Tvůrci ale postupem času poměrně organicky přiváděli další a další původní postavy, od epizodických roliček pro všímavé fanoušky až po některé důležité hráče. Po víceméně čestné roli protidrogového agenta Hanka v minulé sérii už takových postav moc nezbývalo. Vlastně už jen dvě. A ty se nyní v poslední sezóně konečně objeví.

Ano, tvůrci ku příležitosti premiéry šesté série zcela nečekaně uvedli, že se v závěrečné řadě můžeme těšit na návrat samotného Heisenberga alias Waltera Whitea, hlavního hrdiny Breaking Bad, a jeho věrného parťáka Jesseho Pinkmana. Bryan Cranston a Aaron Paul se ještě jednou vrátí ke svým zřejmě nejznámějším rolím a budou pouze hostovat. Toto oznámení asi uvede v úžas málokterého diváka (byť není moc pochopitelné, proč tvůrci toto překvapení sami propálili). Volejte Saulovi se skutečně proměnilo v plnohodnotný prequel Perníkového táty a dá se čekat, že konec prvního a začátek druhého seriálu se plynule prolnou. 

Přesto je vznik zločinecké dvojice v rámci časové posloupnosti nyní stále vzdálenou budoucností a samotný Saul se objevil dokonce až ve druhé sérii Breaking Bad. Tak doufejme, že Gilligan a spol. mají dobrý nápad a nepůjde o laciný fanservis v podobě camea typu „Saul jde kolem školy a potká pana Whitea, jak se domlouvá s Jessem na doučování z chemie.“ 

---

Vytáhni v hospodě: Bryan Cranston se po konci seriálu k roli Waltera Whitea již jednou vrátil. Objevil se ve flashbacku v samém závěru epilogického televizního filmu El Camino: A Breaking Bad Movie, který uzavřel příběh Jesseho. Možná se Saul vydá stejnou cestou. 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace