Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdo natočí seriálovou Dunu?


ikona
Spooner
Denis VilleneuvedunaDune: The Sisterhoodhbo maxJohan Renck
Co se stalo před písečným dobrodružstvím na planetě Arrakis? 

Loni touhle dobou jsme se všichni báli, že první část ambiciózní sci-fi Duna bude v kinech obřím propadákem a Denis Villeneuve nám kýžené vyvrcholení příběhu Paula Atreida již nenabídne. Jenže se přeci jen stal zázrak a z adaptace knižního kultu Franka Herberta se stal nejen (podle očekávání) jeden z nejlepších filmů loňského roku, ale navíc v kinech i přes koronavirovou situaci vydělal tolik, aby Warneři dali dvojce poměrně rychle zelenou. Studio má pak s legendárním sci-fi světem ještě další plány. Stejně jako řada jejich dalších filmových značek v čele s Batmanem či Sebevražedným oddílem, i Duna už od loňska odklepnutý svůj vlastní spin-off.

Seriál Dune: The Sisterhood pak bude prequelem odehrávající se 10 tisíc let před filmovými událostmi a bude se zabývat příběhem sester z rodu Harkonnenů, jež bojují se silami ohrožující budoucnost lidstva a založí kvůli tomu sektu známou jako Bene Gesserit, již jsme viděli i ve filmu a jejíž členkou byla i Paulova matka Jessica. Jedná se o ženy se zvláštními schopnosti perfektně ovládnout svou tělo a mysl a do toho ještě dokáží mistrně politikařit či intrikařit. Režie pilotu seriálu pro HBO Max se měl původně ujmout sám Villeneuve, kvůli pracím na očekávaném filmovém sequelu však musel od projektu ustoupit. Tvůrcům se ale povedlo najít sakra silnou náhradu. 

Prvních dvou epizod se totiž ujme prověřený seriálový Johan Renck, jenž mimo jiné kompletně na triku mrazivou minisérii Černobyl a doteď brečíme, že odešel od režie herního The Last of Us. Zkrátka režisér, který to s atmosférou zatraceně umí a jedná se o zatraceně důstojnou náhradu za Villeneuvea. Showrunnerkou projektu se pak už dříve stala Diane Ademu-John, která má na kontě např. hororové Záhadné sídlo Bly či hudební Empire. Doufejme tedy, že v tomto případě nepůjde jen o klasickou warnerovskou ždímačku.

---

Autor: Milan Rozšafný
Foto: Warner Bros./HBO
Zdroj: HBO Max

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (3)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace