Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spin-off Živých mrtvých má problém


ikona
Ojik
AMChororMelissa McBrideNorman ReedusThe Walking DeadzombiesŽiví mrtví
Očekávaný spin-off končícího seriálového hitu přichází o jednoho ze svých tahounů.  

Již letos na podzim se s diváky rozloučí posledními osmi epizodami Živí mrtví alias The Walking Dead, jeden z nejoblíbenějších seriálů současnosti. Hororová podívaná se však v posledních letech potýká s čím dál závažnějšími problémy. Natahovaný a nepříliš záživný děj odradil od sledování miliony diváků i většinu z hlavních herců, kteří se rozhodli věnovat se zajímavějším projektům – což vedlo k dalšímu poklesu sledovanosti. Producenti proto raději zatáhli za záchrannou brzdu a někdejší televizní fenomén končí sice ne na kvalitativním vrcholu, ale v nejvyšší čas, aby si ještě zachoval tvář.

Postapokalyptický svět stvořený Robertem Kirkmanem však navzdory opadu zájmu stále představuje pro hlavouny z televize AMC příliš lukrativní zboží na to, aby jej nechali ležet ladem. K již zaběhlému spin-offu Fear the Walking Dead tak bylo postupně oznámeno mnoho dalších projektů, z nichž jeden už dokonce stačil být po jedné sezóně zrušen. Možná největší očekávání u diváků i tvůrců pak budí samostatný seriál pro dva herecké matadory seriálu, Normana Reeduse a Melissu McBride. Jejich Daryl a Carol jsou jedinými zbývajícími postavami, které jsou v Živých mrtvých od samého začátku. Není proto divu, že tato dvojice má zástupy fanoušků a pro velkou část diváků představuje důvod, proč natahovaný seriál stále sledovat a vydržet až do jeho konce.

Producenti jsou si toho samozřejmě vědomi a po odchodu hlavní hvězdy Andrewa Lincolna z nich prakticky udělali dvě hlavní tváře seriálu. Jenže s jeho koncem si možná budou muset vybrat nové postavy, které se stanou tahouny rozrůstajícího se univerza. Vykalkulovaný spin-off totiž poněkud nečekaně přišel o Carol. Televize AMC ve stručném prohlášení uvedla, že Melissa McBride projekt opouští. Důvodem je to, že seriál se z nějakého důvodu bude natáčet v Evropě, což pro herečku představuje nepřekonatelnou logistickou komplikaci. Smysl to dává; Angličan Lincoln také ve Walking Dead skončil hlavně proto, že z každého roku trávil jeho půlku v USA na place a doma se moc neohřál, čímž zanedbával rodinu i další kariéru. A to bylo v předcovidových dobách. Situace je tak v podstatě stejná, jen je tentokrát problémem cestování v opačném směru.

Plánovaný seriál se tedy mění v sólové dobrodružství Daryla Dixona, což by mělo stále zajistit přízeň a vysoká očekávání mezi fanoušky – a to přesto, že oznámení vyvolalo na sociálních sítích vlnu nevole. Změna nastává i na pozici showrunnera: Angelu Kang, která poslední dva roky dohlíží na Živé mrtvé, střídá David Zabel. Norman Reedus rozhodnutí kolegyně chápe a trochu odpočinku si teď prý zaslouží. Současně ale vyjádřil přesvědčení, že se jejich postavy v budoucnu jistě znovu setkají. Navzdory nepopiratelným výrazným změnám ve scénáři se stále počítá s premiérou příští rok.

---

Autor: Ondřej Černý
Foto: AMC
Zdroj: TVLine

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace