Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tvůrci Stranger Things chystají nový Death Note a adaptaci Stephena Kinga


ikona
Spooner
death notematt duffernetflixross dufferstephen king
Co chystají na Netflixu bratři Dufferové? 

Jestli někoho ve vedení Netflixu aktuálně sakra milují, tak to jsou Matt a Ross Dufferovi. Bratrská tvůrčí dvojice totiž i se čtvrtou řadou Stranger Things trefila jackpot a naservírovala nám jednu z největších a nejúspěšnějších seriálových událostí roku, která na streamovacím gigantovi zase trhá rekordy. A to se Netflixu v neveselých dobách sakra hodí. Už teď tedy jistě, že spolupráce autorského dua se streamovací službou jen tak neskončí. Nejen, že už naplno pracují na poslední páté řadě Stranger Things a pomalu chystají také dosud nespecifikovaný spin-off, ale navíc nedávno spustili svou vlastní produkční společnost, jež se nejmenuje jinak než Upside Down. A s tou mají samozřejmě velké plány.

Ve spolupráci s Netflixem tak jejich společnost chystá několik lákavých projektů. Tím nejzajímavějším z nich je bezpochyby nová seriálová verze legendární japonské mangy či následného anime Death Note. Příběh středoškoláka, jemuž se dostane do ruky tajemný zápisník, díky němuž získá moc nad životem a smrtí, by se pak měl pod vedením bratrů dočkat zcela nového a svěžího pohledu na legendární předlohu. Nebude tak mít nic společného s nepovedeným celovečerákem Death Note od Adama Wingarda.

Jejich další produkční kousek se pak zaměří na samotného Stephena Kinga. Chystají totiž adaptaci jeho knížky Talisman, kterou napsal ve spolupráci s Peterem Straubem. Kniha pojednává o dvanáctiletém chlapci, který se vydá na cestu do paralelního světa najít artefakt, jenž zachrání jeho nemocnou matku. Úspěšná dvojice by se tak mohla posunout do poměrně epických fantasy vod. Projektů, které jejich nová stáj Upside Down plánuje, je pak ještě podle všeho mnohem více. Tak uvidíme, kolik z nich nakonec dostane u Netflixu zelenou a zda se z některého z nich vyklube další seriálový hit.

--- 

Vytáhni v hospodě: Na adaptaci Talismanu lákali bratři Dufferové nenápadně už ve Stranger Things. Právě z této knihy totiž předčítá Lucas na konci čtvrté řady v nemocnici.

Autor: Milan Rozšafný
Foto: Netflix, D.N. Dream Partners
Zdroj: Dark Horizons

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace