Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Rod draka je důstojným nástupcem Hry o trůny


ikona
Spooner
hbohra o trůnyprvní reakcerod draka
Bude stát epický náhled do minulosti rodu Targaryenů za pozornost? 

Už brzy nás čeká na seriálovém poli vpravdě velkolepá fantasy bitva dvou nejočekávanějších novinek roku. Zatímco Amazon vypustí na počátku září do světa nejdražší seriál všech dob, Pán prstenů: Prsteny moci, HBO ještě pár týdnů předtím vyrukuje s taktéž těžkým kalibrem. Dočkáme se totiž první (a nejspíš ne posledního) prequelu ze světa Hry o trůny, tentokrát s názvem Rod draka. Příběh nás zavede 200 let před události z původní seriálu, do doby vládnutí rodu Targaryenů, kde se však nemohou shodnout, kdo bude nástupcem Železného trůnu. A bitva plná draků může začít. Trailery pak naznačovaly, že zde má kabelovka vše pevně v rukou a materiál disponoval jak správným GoT feelingem, tak správnou fantasy patinou. A z prvních ohlasů se zdá, že fanoušci by měli být zatraceně spokojení. A společně s nimi i nekonečná řada kritiků poslední série.

 

První šťastlivci už totiž viděli pilot a na sociálních sítích dávají jasný palec nahoru. První epizoda sice klasicky hlavně představí značnou várku důležitých postav a načrtne důležité linky, režisér Miguel Sapochnik to ovšem dělá podle všeho tím nejefektivnějším způsobem. Rod draka vypadá velkolepě, ať už z hlediska výpravy či samotného příběhu, atmosféra je opět parádní a herci se také představili na jedničku. Scénářům se navíc i přes epické měřítko údajně daří vyprávět zejména osobní příběh královské rodinky, se všemi jejími klady i zápory. 

Po vizuální a trikové stránce se opět jede nepřekvapivě první televizní liga a divák si při sledování hodně rychle uvědomí, jak moc mu Západozemí a atmosféra Hry o trůny vlastně chyběla. A spokojeni by měli být i lidé, kteří nenechávají na poslední řadě GoT nit suchou, jelikož zde se jede po scenáristické i režijní stránce bez jediného zádrhelu a divák bude mít ihned chuť zhlédnout celou sérii. HBO má zkrátka nakročeno hezky. Snad tedy první ohlasy nelžou a Rod draka nezačne po hezkém nástupu klopýtat. 

--- 

Autor: Milan Rozšafný
Foto: HBO
Zdroj: Collider 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace