Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co plánuje tvůrce Breaking Bad a Saula?


ikona
Spooner
better call saulbreaking badperníkový tátaVince Gilliganvolejte saulovi
Od drog to tajemných vod? 

Asi žádný tvůrce nemá na seriálovém poli tak silnou a respektovanou reputaci jako Vince Gilligan. Ostatně, když máte na kontě jeden z největších televizních klenotů, pecku Breaking Bad aka Perníkový táta, a jeho spin-off Volejte Saulovi za ním ve kvalitách příliš neztrácí, buduje se pověst výjimečného seriálového autora prakticky sama. Jenže Saulův příběh už za pár dní dospěje do svého konce a Gilligan se nechal slyšet, že se prozatím jedná o jeho poslední příspěvek do světa Breaking Bad. Otec Waltera Whitea, Jesseho Pinkmana a Saula Goodmana se tak hodlá po více než dekádě posunout dál. A my už malinko tušíme kam. 

Vince Gilligan totiž pracuje na svém dalším seriálovém kousku, o němž se toho zatím příliš neví, už teď má ale o něj údajně zájem minimálně 9 stanic či streamovacích služeb. Což vzhledem k jeho tvůrčí minulosti asi není žádným překvapením. Menším překvápkem by však mohl být žánr, jímž se hodlá vydat. Jeho doposud nepojmenovaná novinka by totiž měla být mysteriózním kouskem, jenž je srovnáván s legendární The Twilight Zone či Akty X. Ostatně, u některých příběhů Muldera a Scullyové je Gilligan sám podepsán. 

Neočekávejme ovšem klasické sci-fi drama, tvůrce se totiž bude zabývat tématy ohýbání reality a nastaví přitom ono pomyslné zrcadlo samotnému lidstvu. Příběh by pak typicky gilliganovským způsobem měl kombinovat drama s občasným humorem a zkoumat lidskou povahu hodně nečekaným způsobem. A opět se počítá s příběhem pečlivě rozvyprávěným na několik sezón. Ano, zní to zatraceně ambiciózně. Zároveň se však dá počítat s tím, že i tentokrát nám Gilligan naservíruje hodně netradiční zážitek. 

---

Autor: Milan Rozšafný
Foto: AMC
Zdroj: Deadline
 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace