Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rod draka přichází o tvůrce


ikona
Spooner
alan taylorgame of thronesgeorge r. r. martinhbohra o trůnyMiguel Sapochnikrod draka
Veterán odchází ze Západozemí. Jak moc se to projeví na druhé sérii? 

Očekávaný fantasy seriál Rod draka už řádí na obrazovkách HBO a asi všichni v redakci se shodneme na tom, že to byl start ještě sebevědomější a ráznější, než jsme čekali. Prequel Hry o trůny zatím hezky navazuje na kvality úvodních sezón svého předchůdce a v pořádně epickém balení nám servíruje slušnou porci politikaření, pletich a samozřejmě i draků. Diváci se pak do světa George R. R. Martina vrátili velmi rádi a úvodní čísla dělají kravaťákům z HBO obří radost. Tak velkou, že seriálu odklepli už pár dnů po premiéře druhou řadu. Jenže v té dojde k malé změně, která může část fandů docela rozesmutnit. 

Z pozice showrunnera totiž odchází u diváků GoT milovaný režisér Miguel Sapochnik, který má na kontě památné díly Hry o trůny v čele s Bitvou bastardů či Tvrdodomovem a natočil i tři epizody z Rodu draka, včetně výtečného pilotu. A společně s druhým showrunnerem Ryanem Condalem dohlížel na seriál po tvůrčí a scenáristické stránce. Od Rodu draka pak Sapochnik odchází, protože se chce na HBO, s níž má uzavřenou exkluzivní smlouvu, věnovat dalším projektům. 

Condal tak zůstane jediným showrunnerem a za spolupráce George R. R. Martina (doufejme) dokáže pohlídat, aby se na kvalitách a směru seriálu nic nezměnilo. Tento odchod snad nebude ve výsledku tolik bolet a stále můžeme doufat, že se Sapochnik vrátí aspoň coby režisér. Na režijní židličku si ostatně sedne další známé jméno. K fantasy značce se totiž vrátí Alan Taylor, jenž má na kontě také několik skvělých epizod Hry o trůny a ve světě draků si je rozhodně jistější než ve své filmové tvorbě. Nechme se tedy překvapit, zda se tyto změny na druhé sérii nějak razantně podepíšou.

---

Autor: Milan Rozšafný
Foto: HBO
Zdroj: Deadline 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace