Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sunderland se vrátí!


ikona
Jokolo
dokumentfootballnetflixsunderlandsunderland till i die
Jak hluboko ještě slavný tým klesne? 

 Dnes ráno jsem si při čištění zubů poprskal čerstvě vyleštěné zrcadlo, ale bylo mi to úplně jedno. Prskanec totiž způsobila radostná novina – Dycky Sunderland se vrací! První sezóna velmi úspěšné dokumentární série způsobila na Netflixu nevídaný poprask. Zaměření se na anglický fotbalový tým s železnou tradicí a věrnými fanoušky, který se musí soustředit na to, aby se po čerstvém sestupu znovu vrátil do Premier league, ale dopadne ještě hůře, než se kdokoliv odvážil doufat, přineslo nečekané chvíle napětí, humoru i  vzácné příležitosti nahlédnout do toho, jak fungují legendární fotbalové kluby za zavřenými dveřmi. Na úspěšnou první sérii poté navázala řada druhá, neméně úspěšná, která se na pozadí fotbalu a rozklad slavného mančaftu zaměřila ještě více.

Od nejčernějších časů v historii slavného klubu ale uplynuly již dva roky, během kterých se událo mnohé. Třetí série, která by měla na Netflixu přistát v průběhu příštího roku, se pak zaměří právě na tyto události z konce sezóny 2021/22. Kdo chce být překvapen, nechť si rozhodně nevyhledává to, jak Sunderland v této sezóně dopadl. Tvůrčí tým, který zůstává stejný jako u prvních dvou sérií, totiž dovede reálné události, které tým potkávají, podat skvělou formou, která má mnohdy podobu až filmových zvratů. Rozhovory s hráči, fanoušky a funkcionáři pak spíše než dokument připomínají napínavý seriál s do detailu vypiplaným scénářem, protože peripetie, se kterými se tým potýká, jsou občas až komicky neuvěřitelné.

 

Byť jde o zprávy beze sporu radostné, může nás rmoutit to, že rozloučení se slavným seriálem a ještě slavnějším týmem proběhne formou pouhých dvou epizod. Oproti osmidílné první řadě a šestidílné druhé nás tak čeká razantní pokles dávky zákulisních pletich, shánění Zlatana Ibrahimoviće se tak pravděpodobně už nedočkáme. Díky zhuštění epizod se ale finále dokumentu bude zaměřovat výhradně na samotné finále ligy a my tak můžeme doufat, že o krásné fotbalové záběry, napínavé standardky a překvapivě silné emocionální výlevy fanoušků opět nebude nouze.

--- 

Autor: Marek Mičke
Foto: Netflix
Zdroj: Netflix 

 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace