Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Amadeus se podívá na televizní obrazovky


ikona
Ojik
AmadeusMiloš FormanMozartSky
Látku, kterou dovedl k oscarovým poctám náš Miloš Forman, čeká nové zpracování.  

Britská televize Sky připravuje pětidílnou minisérii s názvem Amadeus, která bude nepřekvapivě vycházet ze stejnojmenného snímku Miloše Formana z roku 1984. Režisér však tehdy volně a po svém adaptoval oceňovanou broadwayskou hru Petera Shaffera, která vycházela z opery Nikolaje Rimského-Korsakova, jenž se zase inspiroval v povídce od Alexandra Puškina. Naděje, že nepůjde o zbytečný a nic nepřidávající remake, a legendární film, který si Češi tak trochu přivlastňují, nebude pošlapán, je tak naštěstí s tímto pestrým a silným tvůrčím pozadím docela velká.

Projekt ještě nebyl oficiálně schválen do výroby, takže na herecké obsazení je zatím brzy. Scénáře se ale zhostil Joe Barton, který je rychle vycházející hvězdou britské televizní tvorby. V současnosti připravuje například i přímé pokračování kultovního found footage hororu Monstrum, které odstartovalo sérii Cloverfield. Amadeus vznikne pod křídly nezávislé produkční společnosti Two Cities Television, která stojí třeba za vynikajícím Patrickem Melrosem s Benedictem Cumberbatchem. Potenciál pro zvládnutí tohoto úkolu se ctí tak zde rozhodně je. 

---
Autor: Ondřej Černý 
Foto: Warner Bros. 
Zdroj: Deadline 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace