Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Mike Flanagan opouští Netflix


ikona
Ojik
AmazonDům na kopcihororMidnight MassMike FlanaganNetfixPrime VideoPůlnoční klubPůlnoční mšeThe Haunting of Bly ManorThe Haunting of Hill HouseThe Midnight ClubZáhadné sídlo Bly
Pilný žánrový tvůrce si našel nový streamovací domov.  

Netflix sice chrlí obsah ostošest, ale silných značek v portfoliu příliš nemá. Možná i proto se soustředí na uzavírání smluv se známými tvůrci, kteří pod jeho křídly nacházejí svobodu a finance na realizaci svých vizí výměnou za exkluzivní materiál pro streamovací platformu. A o jedno ze silných jmen Netflix nyní přišel. Hororový mistr Mike Flanagan, který spolu se svým dvorním producentem Trevorem Macym pod hlavičkou jejich produkční firmy Itrepid Pictures na začátku roku 2019 uzavřel s Netflixem několikaletý kontrakt, nyní odchází. Tvůrčí duo podepsalo novou smlouvu s Amazon Studios na výrobu projektů pro jejich službu Prime Video. 

Netflix s dvojicí domluvil spolupráci po výrazném (a překvapivém) diváckém úspěchu minisérie Dům na kopci na podzim roku 2018. Z uzavřeného projektu se rázem stala antologie s titulem The Haunting, která o dva roky později dostala druhou sérii Záhadné sídlo Bly. Ještě předtím Netflix exkluzivně uvedl Flanaganovy celovečerní snímky Hush a Zlo nikdy nespí a přímo pro něj režisér zadaptoval novelu Geraldova hra od Stephena Kinga. V loňském roce Flanagan uvedl výtečnou minisérii Půlnoční mše a letos na podzim Půlnoční klub. Ten měl mimochodem být klasickým seriálem o několika sezónách, ale po oznámení novinky o Flanaganově odchodu jej Netflix včera ukončil.

Posledním projektem, který od režiséra na streamovacím gigantu uvidíme, bude příští rok adaptace známé povídky Edgara Allana Poea Zánik domu Usherů. Jak bývá u hororů dobrým zvykem, dá se čekat, že osmidílná minisérie bude uvedena někdy na podzim. Naopak adaptace komiksu Something is Killing the Children byla před nějakým časem také zaříznuta. Nezbývá tedy než doufat, že Flanagan s podporou věrného parťáka Macyho zůstane ve špičkové hororové formě i na svém novém tvůrčím písečku.

---
Autor: Ondřej Černý 
Foto: Netflix 
Zdroj: Deadline 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace