Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Prequel Zaklínače je totální katastrofa


ikona
Spooner
blood originnetflixpokrevní poutoprvní reakcethe witcherzaklínač
Začátek zaklínačského konce? 

Jestli fanoušci nějaké franšízy neprožívají zrovna veselé období, tak to jsou příznivci Zaklínače. Čtenáři fantasy knih Andrzeje Sapkowského i her dostali první tvrdou ránu už při druhé řadě, kde je kromě nekvalit vytočil i razantní odklon od předlohy. Před několika týdny pak lidi zklamal odchod Henryho Cavilla, jehož Geralta převezme ne zrovna divácký oblíbenec Liam Hemsworth. A jak se zdá, tak aktuální bídu dovrší dlouho chystaný prequel Zaklínač: Pokrevní pouto, který nás zavede do období 1200 let před Geraltovým dobrodružstvím a bude pojednávat i o událostech vedoucích k tzv. konjunkci sfér. Ten diváky vyděsil už svým lacině vypadajícím prvním teaserem a další otřesné upoutávky víru fanoušků moc nezlepšily. Do toho se ven dostávaly informace o velkých produkčních problémech, kdy byl projekt např. neustále přepisován a nakonec kvůli údajným nekvalitám raději zkrácen o dvě epizody na pouhé čtyři. A jak se zdá, tak fámy o nepovedeném seriálu byly pravdivé.

Venku jsou totiž první recenze a ty mají daleko nejen do nadprůměru, ale i do stravitelného průměru. Na Rottenech ostatně svítí pouhých 29 % kladných ohlasů, což je u tak velké fantasy značky prostě katastrofa. Kritici pak Pokrevní pouto většinou odsuzují jako naprosto nezáživnou, rutinní a pouze na brutality spoléhající fantasy, v níž hodně věcí nedává smysl či jsou kvůli krátkému počtu epizod uspěchané. Jiní pak minisérii odsuzují za to, že se zbavila všeho, co dělá značku Zaklínače zajímavou, a to včetně samotné atmosféry. 

Výsledek je proto poměrně prázdnou podívanou s nezajímavými postavami, která z diváka prý vyšumí hned po skončení. A v letošním silném fantasy ročníku je vedle Rodu draka, Prstenů moci či Jeho temných esencí zdaleka tím nejhorším a nejnudnějším přírůstkem. Na druhou stranu, pár pochvalných reakcí se přeci jen najde. Michelle Yeoh je údajně pořád skvělá drsňačka a pár lidí novinku chválí jako zábavnou a akcí nabitou jednohubku, která je určena hlavně pro skalní fandy. Těch pozitivně naladěných jedinců ale příliš není a zdá se, že Geraltovi příznivci se budou muset připravit na další tvrdou ránu.

---
Autor: Milan Rozšafný
Foto: Netflix
Zdroj: Rotten Tomatoes 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace