Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co chystá BBC k 60. výročí Doctora Who?


ikona
tomasmy
Oni nám to vybarví.  

U příležitosti letošního 60. výročí Doctora Who přicházejí od BBC další skvělé zprávy, které se ovšem tentokrát týkají původního seriálu z let 1963 – 1989, konkrétně pak éry Williama Hartnella a Patricka Troughtona, tedy prvních dvou Doctorů. Jejich příběhy, spadající kompletně do 60. let, jsou ještě černobílé, což se brzy – alespoň u některých z nich – změní. BBC totiž nechá některé klasické příběhy kolorizovat. Prozatím není jasné, kolik jich bude a o které přesně půjde, jedním z nich by každopádně měl být úplně první příběh, jehož čtyři epizody nesou souborný název 100 000 BC – v tomto případě se jedná rozhodně o zcela logickou volbu, která dodá nejstarším příběhům Pána času zcela nový rozměr.

Tím ale dobré zprávy nekončí, chystají se totiž také další animace. První z nich oživí kompletně ztracený předposlední příběh Williama Hartnella, The Smugglers, v němž se posádka TARDIS ocitne mezi piráty hledajícími poklad. Další na řadě bude příběh The Underwater Menace, už s druhým Doctorem. Z příběhu odehrávajícího se na Atlantidě se dochovaly jen dvě epizody ze čtyř, takže se stane jedním z mnoha, které budou konečně opět ucelené. Po vydání těchto dvou animací navíc bude kompletní (kromě příběhu The Highlanders) i čtvrtá série, z níž ještě před pár lety nebylo téměř vůbec nic. Fanoušky tohoto sci-fi klenotu tak letos čekají opravdové žně, což je moc dobře, takovouto péči si klasická éra rozhodně zaslouží a nezbývá než doufat, že v ní BBC bude pokračovat. 

--- 

Auror: Tomáš Mysliveček
Zdroj: Radio Times
Foto: BBC  

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace