Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dočkáme se pátého Sherlocka?


ikona
Spooner
bbcbenedict cumberbatchmartin freemansherlockSteven Moffat
Vrátí se Benedict Cumberbatch do své ikonické role? 

Už je to více jak 10 let, co se na obrazovkách BBC představila moderní verze ukecaného a geniálního Sherlocka s tváří tehdy neznámého Benedicta Cumberbatche. Tvůrčí duo Mark Gatiss a Steven Moffat tehdy naservírovalo výtečně napsanou a skvěle zrežírovanou podívanou, která v prvních dvou řadách patřila mezi vrcholy kriminálního žánru. Bohužel s přibývajícími sériemi se už kouzlo a stylovost seriálu vytratila a zbyla jen místy už otravná scenáristická onanie, v níž se Gatiss s Moffatem až příliš utrhli ze řetězu. Pořád jde ale o značku, na kterou díky herecké hvězdě a Martinu Freemanovi fanoušci slyší a jistě by divákům nevadilo, kdy se v rolích Holmese a Watsona objevili znovu. A chce to i jeden z tvůrců.

Steven Moffat totiž v nedávném rozhovoru prohlásil, že by se k seriálu nejradši vrátil a kdyby dostalo pokračování zelenou, byl by schopen ho ihned začít psát. Nápady mu tak zřejmě stále nechybí. Ostatně, případů, z nichž by mohl vycházet, je stále více než dost. Ani BBC by pak další řadou jistě nepohrdlo, seriál zde totiž nikdy nebyl oficiálně zrušen, jen se kvůli zaneprázdněnosti herců a tvůrců prostě nepokračovalo dál. A v tom je ten hlavní háček. Budoucnost Sherlocka zkrátka závisí na tom, jestli budou mít Benedict Cumberbatch a Martin Freeman čas a chuť se k látce ještě vrátit. Moffat tak proto v rozhovoru trochu s nadsázkou herce prosil, zda by se opravdu nevrátili. Vzhledem ke Cumberbatchovu natřískanému diáři by ovšem ona chuť možná nebyla hlavní problém. Tak uvidíme, zda se obě strany někdy dohodnou, hlad tvůrců a zřejmě i BBC ale dle všeho přetrvává. Jak to vidíte vy, dali byste si dalšího Sherlocka, nebo už vás poslední epizody spíše odradily?

---

Autor: Milan Rozšafný
Foto: BBC
Zdroj: Deadline Hollywood 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace