Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdo se vrátí ve speciálu Strážců vesmíru?


ikona
Spooner
netflixpower rangersreunionstrážci vesmíru
Kdo bude po 30 letech znovu morfovat? 

Ano, dneska budeme vzpomínat na trochu stinnou stránku našeho dětství. Asi všichni se se shodneme na tom, že Strážci vesmíru patřili už v době svého vzniku mezi ty hloupější seriály. Jenže minimálně na první řadě s klasickou sestavou vyrostla svým způsobem řada z nás, a i když máme tendence se této značce vysmívat, nostalgicky na ni budeme svým způsobem vždy trochu vzpomínat. Hlavně je to ale franšíza, která stále žije, dočkala se dalších desítek řad a před nějakým časem přestoupila z Nickelodeonu naplno na Netflix, kde chtějí sérii pomocí nových řad a generací ždímat i v nadcházejících letech. V uplynulých dnech ovšem streamovací služba překvapila všechny fanoušky trošku nečekaným reunionem.

Strážci vesmíru totiž letos oslaví 30 let od svého vzniku a Netflix se toto výročí rozhodl připomenout speciálním dílem s názvem Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always. První ukázka pak láká na návrat starých známých strážců. Do svých ikonických rolí se totiž po třech dekádách vrátí David Yost aka modrý strážce a také černý strážce Walter Emanuel Jones. A nostalgie u mnoha lidí po zhlédnutí upoutávky začala pracovat naplno. Zároveň si však většina pamětníků začala klást jasnou otázku – proč se nevrátily i jiné tváře původního týmu a zůstalo „pouze“ u dvou veteránů?

U dvou strážců je odpověď bohužel logická a smutná – představitelka žlutého strážce Thuy Trang tragicky zemřela před více než 20 lety a nejpopulárnější tvář celé ságy Jason David Frank alias zelený (či chcete-li bílý) strážce nás opustil před pár měsíci. Představitel původního červeného strážce Austin St. John má pak aktuálně poměrně závažné problémy se zákonem. Je totiž obviněn z podvodu a hrozí mu až 20 let vězení. Další návrat tak přicházel v potaz pouze v případě herečky Amy Jo Johnson, která si zahrála růžového strážce a coby jediná se dovedla trošku prosadit i po konci ve slavné značce. Zahrála si totiž v seriálu Felicity, jednom z prvních projektů J. J. Abramse či Matta Reevese, a kanadském Flashpointu. Do své nejslavnější role se pak podle vyjádření na Instagramu nevrátila proto, že se s tvůrci zkrátka neshodla na přijatelné dohodě.

Kdo se tedy nakonec ve „velkém“ reunionu vedle modrého a černého strážce objeví? Tvůrci museli logicky brát z jejich nástupců, tedy v druhé generaci strážců. Před kamerou se tedy objeví druhý červený strážce v podání Stevea Cardenase, žlutou kombinézu pak znovu oblékne Karan Ashley, růžovou Catherine Sunderland a objeví se i druhý černý strážce Johnny Yong Bosch. Jo, je mi jasný, že tahle jména už vám asi moc neříkají, ale třeba se i fandové druhého týmu mezi vámi najdou. Na nostalgii pak budou autoři sázet i v dalších rolích. Americký hlas záporačce Ritě opět propůjčí Barbara Goodson (její původní tvář, herečka Machiko Soga, už také není mezi námi) a vrátí se také robotí parťák Alpha s hlasem Richard Horvitz. A třeba dojde ještě na další nečekané návraty. Tak co, dáte reunionu z nostalgických či guilty pleasure důvodů šanci?

---
Autor: Milan Rozšafný
Foto: Netflix, Buena Vista Television
Zdroj: Netflix, Dark Horizons

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace