Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálové střípky: Darylova sólovka, komiksové adaptace a cenzura Simpsonových


ikona
Sam.Vimes
apples never fallben stillerbenedict cumberbatchbillionscriminalericfawlty towersgeorge clooneyhotýlekkate winsletripleysimpsonovisimpsonsstřípkythe palacethe wytchesthree identical strangerstulsa kingwalking deadwalking dead: daryl dixon
Nové projekty a adaptace, castingové změny, obnovení i rušení seriálů a další drobné novinky. 

Nový šéf kabelovky Showtime obdivuje Yellowstone a jeho příbuzné seriály a chce jejich úspěch napodobit. Kromě Dextera to bude zkoušet i s Billions (Miliardy). Čtyři oznámené spin-offy jsou Billions: London z prostředí britských financí, Billions: Miami z prostředí soukromých leteckých společností, Millions o dravých mladých finančnících na Manhattanu a Trillions o těch úplně nejbohatších lidech na světě. Všechny názvy jsou zatím jen pracovní, ovšem pokud by zrovna Trillions zůstaly, bude zajímavé sledovat, jak si s tím poradí překladatel. Správný překlad je totiž „Bilióny“, jenže to se bude plést s mateřským seriálem Billions.

Připravovaný seriál Ripley, aktuálně ve stádiu postprodukce, se přesouvá z původně domluvené Showtime na Netflix. Producentům seriálu se prý moc nelíbí nová strategie Showtime zahrnující spousty spin-offů a prequelů (Dexter, Miliardy) a Netflix Ripleyho pohotově odkoupil. Osmidílná série vychází z knižní série od Patricie Highsmith, především z prvního dílu Talentovaný pan Ripley. Všechny epizody napsal i zrežíroval Steven Zaillian (The Night Of), titulní roli hraje Andrew Scott (Sherlock, Fleabag). S premiérou se původně počítalo na konec roku 2023 nebo začátek roku 2024, i s přesunem pod Netflix se dá očekávat obdobný termín.

Spin-off Živých mrtvých The Walking Dead: Daryl Dixon nabírá obsazení, vedle Normana Reeduse a Clémence Poésy se objeví ještě Anne Charrier (The Last Deadly Mission), Eriq Ebouaney (Fox Hunt), Laïka Blanc-Francard (My Night), Romain Levi (The Tunnel) a Louis Puech Scigliuzzi. Natáčení probíhá právě teď ve Francii, kam Daryla v ději seriálu vyplaví moře, s premiérou se počítá ještě letos. Amazon plánuje adaptovat vynikající komiksovou kriminálku přiléhavě nazvanou Criminal od Eda Brubakera a Seana Phillipse. Brubaker by měl být i showrunnerem seriálu. Minisérie The Palace (pracovní název) z prostředí paláce autoritativního režimu se pochlubila první fotkou. Jde o nový projekt od tvůrců Succession, hraje tady Kate Winslet, aktuálně se natáčí v Rakousku.

Terence Winter končí jako showrunner seriálu Tulsa King, aktuálně se hledá jeho nástupce. Winter se chce soustředit na seriálový projekt s Martinem Scorsesem a na minisérii o baseballovém týmu New York Mets a jejich památné sezóně roku 1986. John Cleese společně s dcerou Camillou připravují pokračování Fawlty Towers (Hotýlek). Hlavní postava Basil Fawlty nyní, 40 let od děje původního seriálu, provozuje hotel na ostrově uprostřed Karibiku. Knižní série military thrillerů Tier One se dočká seriálové adaptace.

Sam Neill si společně s Annette Bening zahraje v minisérii Apples Never Fall. Jde o další adaptaci románové předlohy od Liane Moriarty (Sedmilhářky). Čtyři dospělé děti musí nahlédnout novýma očima na zdánlivě šťastné manželství svých rodičů (Neill a Bening), když jejich matka náhle zmizí. David Schwimmer se zúčastní oblíbené britské televizní soutěže The Great British Bake Off, respektive její verze pro slavné soutěžící The Great Celebrity Bake Off.

Hororový komiks The Wytches od Scotta Snydera (shoda příjmení se Zackem čistě náhodná) se dočká adaptace v podobě animovaného seriálu na Amazonu. Rodina 17leté hlavní hrdinky se po tragédii přestěhuje do zapadlého městečka v Nové Anglii, poblíž ovšem číhají prastará monstra, která se živí těmi nejtemnějšími strachy a tužbami. Hugh Laurie se připojí k třetí řadě špionážního dramatu Tehran, zahraje si jihoamerického kontrolora jaderných reaktorů. Disney+ v Hong Kongu stáhlo z nabídky epizodu Simpsonových Rozhněvaná Líza (s34e02) kvůli zmínce o čínských pracovních táborech. Přemýšlíte proč jenom v Hong Kongu? Ve zbytku Číny není Disney+ dostupné vůbec.

Benedict Cumberbatch si zahraje hlavní roli v minisérii Eric na Netflixu. Má jít o temnou a šílenou podívanou o loutkaři Vincentovi (Cumberbatch), jehož syn se pohřešuje v New Yorku 80. let. Vincent nachází útěchu v přátelství s Eric, monstrem žijícím pod synovou postelí. George Clooney pro Showtime zrežíruje americký remake francouzského špionážního seriálu Le Bureau. Ben Stiller se objeví v titulní trojroli v minisérii Three Identical Strangers podle skutečných událostí. Tři bratři, identická trojčata, byli rozděleni a každý dán k adopci jiné rodině, znovu se ale potkali v dospělosti.

Amazon potvrdil druhou řadu pro sci-fi The Peripheral s Chloë Grace Moretz. Netflix objednal druhou řadu o 16 epizodách pro sitcomové pokračování Zlatá devadesátá. Druhé řady se dočkají i Anne Rice’s Mayfair Witches s Alexandrou Daddario na AMC a také yellowstoneský western 1923 na Paramount+ (na rozdíl od 1883). Hulu objednalo druhou řadu pro animovanou marvelovku Hit Monkey o inteligentním opičím zabijákovi. Třetí řady se dočká The Cleaning Lady s Élodie Yung. Amazon objednal třetí řadu cestopisu James May: Our Man In…, po Japonsku a Itálii se James tentokrát vydá do Indie. Showtime převzalo od Netflixu zrušený seriál Uncoupled s Neilem Patrickem Harrisem a objednalo druhou řadu. Ta by navíc oproti první řadě na Netflixu měla být odvážnější. HBO po dvou řadách zrušilo komediální sci-fi Avenue 5 od Armanda Iannucciho. Po třech řadách na HBO Max končí prequel Batmanova komorníka Pennyworth. Desátou řadou se uzavře The Blacklist na NBC.

---

Autor: Ondřej Kubín
Foto: BBC, AMC, Showtime, Amazon, HBO, Fox
Zdroj: Deadline Hollywood

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace