Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriály od Marvelu se zdrží


ikona
Spooner
agatha Harknessdaredevildisney+echoironheartkevin feigelokimarvelsecret invasion
Kdy dorazí druhý Loki či sólovka Nicka Furyho? 

Možná jste si všimli, že Marvel teď není v úplně nejlepší kondici a forma z dob Avengers: Endgame je pryč. Za minulý rok nám představili tři filmové trháky, ale ani jeden z nich nenaplnil divácká očekávání, aktuální Ant-Man slízává kritiku ze všech stran a na seriálovém poli není situace o nic veselejší. Moon KnightMs. Marvel a už vůbec ne příšerná She-Hulk se do seriálového nadprůměru rozhodně nevyšplhali. Během uplynulých dvou let a již ukončené čtvrté fáze nám přitom tvůrci naservírovali už osm seriálů i dva televizní speciály a strategií Kevina Feigeho a spol. bylo cpát nám další MCU tituly pod tlakem. Jenže to už nyní neplatí.

Feige totiž v rozhovoru pro Entertainment Weekly prozradil, že se tato taktika rapidně změní a od teď budou posílat na Disney+ zhruba dva seriály ročně. Hlava Marvelu si je údajně vědoma, že míra jejich produkce byla opravdu velká a divák ani nestíhal všechny počiny pojmout. Zpomalení jejich premiér by tedy mělo pomoci jednotlivým seriálům více zazářit a autoři dostanou více času na to, aby byly jejich projekty výjimečnější. Feige pak chce, aby byly budoucí seriály více epizodické a zaměřovaly se často více na uzavřené díly než dlouhodobé zápletky, což by se mohlo týkat např. chystaného návratu Daredevila. Jedním z důvodů pak ale jistě bude i šetření u Disneyho, u něhož možná přišli na to, že by měli svůj obsah produkovat o něco rozumněji a nemyslet jenom na kvantitu.

Změny se pak dotknou i aktuálního ročníku. Z plánovaných pěti marvelovských seriálů se tak letos údajně dočkáme pouhých dvou kousků a to těch největších sázek na jistotu – druhého Lokiho a očekávané novinky Secret Invasion s Nickem Furym. Seriálové sólovky Echo, Ironheart či záporačky Agathy Harkness se pak podle všeho přesunou na příští rok. Stejný osud pak možná postihne také druhou řadu animáku Co kdyby…? Právě do těchto kousků pak mohlo studio podle spekulací více šťourat v postprodukci, aby byl jejich úspěch zaručen. Tak uvidíme, zda bude marvelácké zpomalení slavit úspěch. Co myslíte vy? Dává vám nová taktika smysl?

---
Autor: Milan Rozšafný
Foto: Disney+
Zdroj: Entertainment Weekly, The Hollywood Reporter

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace