Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jak to vypadá s třetí sérií Mindhuntera?


ikona
Jokolo
david finchermindhunternetflix
Dočkáme se ještě vrtání v psychologii sériových vrahů? 

A je to definitivní. Netflix sype show o sériových vrazích jako z rukávu a lidé na to slyší, jak vidno u obřího úspěchu série Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera. Mluvíme-li ale o sérii, která neprofilovala jen z manického rochnění se v tom, jak je někdo nechutný a úchylný, ale zabývala se spíše psychologickým hloubáním nad motivací těchto vrahů a dopadů, které má toto hloubání na ústřední hrdiny, Netflix projevuje až překvapivou zdrženlivost. Mindhunter spatřil světlo světa před více než pěti lety a pod taktovkou Davida Finchera, který se ujal producentské role a režíroval čtyři klíčové epizody, způsobil velké pozdvižení. Neotřelý způsob pojednání o otřelém tématu společně se skvělými herci a působivou režií způsobily, že Mindhunter se stal malým kultem. Druhá série u kritiků i fandů slavila podobné úspěchy a vzhledem k ději bylo jasné, že se počítá i s dalšími sériemi. Některé zvěsti dokonce tvrdí, že Fincher plánoval sérií pět. Jenže streamovací služby šetří, škrtají se seriály, které jsou prý prodělečné a my už z úst otce tohoto díla víme, že tento osud čeká i Mindhuntera.

 

Třetí série nevznikne, přičemž na vině jsou samozřejmě peníze. Podle Finchera netflixovští hlavouni nebyli spokojeni s čísly, která Mindhunter vykazoval, a show byla navíc příliš drahá. Služba tak pokračuje ve škrtech oblíbených seriálů a dá se čekat, že produkce vlastního zajímavého obsahu se bude dále snižovat na úkor potenciálně divácky oblíbenějších titulů. Ostatně jde o stejný fenomén, jaký dlouhé roky vídáme v kino distribuci a vzhledem ke gigantickému dluhu u stále nejoblíbenější platformy není divu, že šetří, kde se dá.

Fincher nicméně nemluvil hořce. O prvních dvou sériích hovořil jen v superlativech a Netflixu nic nevyčítá. Jak by taky mohl, když mu platforma poskytla volnou ruku a zdroje pro natočení jeho vychtěného Manka, kterého pravděpodobně chtěl vidět jen Fincher sám. Navíc nás letos v listopadu na platformě čeká premiéra jeho očekávaného thrilleru The Killer s Michaelem Fassbenderem, kde se mistr thrillerů může ve vražedné tematice řádně vyřádit. I tak je obrovská škoda, že seriál nebude pokračovat, zvlášť přihlédneme-li k tomu, že drtivá většina dějových linek zůstala jen zajímavě načata. Mrzí vás konec seriálu? Nebo jste si napínavou sérii neoblíbili?

---

Autor: Marek Mičke
Foto: Netflix
Zdroj: Le Journal du Dimanche
 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace