Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

HBO chystá novou verzi Harryho Pottera


ikona
tomasmy
Harry PotterHBO
Mdloby na vás, zatraceně! 

To, po čem studio Warner Bros. dlouhá léta toužilo, a to, bez čeho bychom se my, fanoušci, opravdu, ale opravdu obešli, se nejspíš konečně splní. Tím, na co se už zhruba desetiletí upíná, je těžení Kouzelnického světa J.K. Rowlingové tak moc, jak to jen půjde a asi ještě víc. Jenomže J.K. si vše, co se s jejím dílem děje, pečlivě hlídá, a v poslední době svolila jen ke vzniku filmové série Fantastická zvířata. Ta ale dopadla, jak dopadla a asi jsem nebyl sám, kdo očekával, že tím těžení slavné značky zase na nějakou dobu skončí. O to překvapivější je ale zpráva, kterou přinesla agentura Bloomberg. HBO je totiž podle čerstvých zpráv blízko podepsání dohody, jejímž obsahem je vznik nové verze Harryho Pottera. A protože o tom píšeme tady, asi už tušíte, že tentokrát by se mělo jednat o seriál, jehož každá jedna sezóna by měla adaptovat jednu knihu série. Tento formát samozřejmě slibuje, že se tentokrát dostane i na ty dějové linky, které se do filmové série nevešly – a že jich bylo. To je sice hezké, ale netuším, proč by z toho měl být kdokoliv nadšený.

 

Nic sice ještě není oficiálně potvrzeno, ale příští týden se to nejspíš změní. Ředitel Warner Bros. Discovery David Zaslav a šéf HBO Casey Bloys chystají oznámit „novou strategii streamování" a také název služby, která by měla nahradit HBO Max. Tenhle návrat do Bradavic má být klíčovou součástí a vlajkovou lodí toho všeho a podílet se na něm (přirozeně) bude i Rowlingová. Tentokrát ovšem nechá scénáře povolanějším osobám a její role bude čistě dozorčí, aby si zajistila, že nové dílo zůstane věrné svému zdroji. Ačkoliv se dá čekat, že v zákulisí opět sehraje velkou roli při rozhodování, její jméno nebude mezi tvůrci seriálu figurovat.  Pokud vás zajímá, co je na této zprávě dobrého, nalézám jen to, že na zfilmování Prokletého dítěte asi ještě chvíli nedojde, ale nerad bych to zakřikl. Jakožto pravověrného fanouška ságy mě sice bude zajímat výsledek, ale netěším se na něj. Warneři nicméně nepřekvapili, kdežto Rowlingová ano. Jaké zklamání. 

---
Autor: Tomáš Mysliveček
Zdroj: Dark Horizons 
Foto: Warner Bros. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace