Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Star Trek: Picard: 3. řada

příspěvky 1 - 6 Napsat příspěvek
reaguje na: Spinder
Určitě, jen bych doporučila z první série epizodu Nepenthe kvůli kontextu kolem Willa Rikera Deanny Troi a poslední epizodu první série kvůli Datovi, jinak ale můžeš první dvě série v klidu vynechat.
256700
Určitě, jen bych doporučila z první série epizodu Nepenthe kvůli kontextu kolem Willa Rikera Deanny Troi a poslední epizodu první série kvůli Datovi, jinak ale můžeš první dvě série v klidu vynechat.
256694
1 0
reagovat
Jelikož nesleduji SW seriály (s čestnou výjimkou skvělého Andora), nevím, jak účelový je tamní fanservis, ale jako člověk, který zná Star
Trek od malého caparta, fanservis ve třetí řadě mi přišel hodně účelový.
V tom smyslu, že mnohdy mi nedával moc smysl z hlediska příběhu. Tohle řečeno, přesto musím uznat, že třetí řada se více povedla než nepovedla.
Asi bych neskákal tak vysoko, jako zdejší recenze, ale je to rozhodně
nadprůměrné jako celek.

Poslední epizoda mi přišla trochu přes čáru v tom smyslu, že se obě strany konfliktu spíš snažily o vítězství
svých protivníků, než o vlastní (když "padouši" získají navrch a můžou
spustit peklo na Zemi, tak se prostě... čeká.... a čeká... než hrdinové
zachrání situaci. Ti si ovšem cestu v k vítězství komplikují, kde mohou
sami. Kompenzování fanservisem snad v každé minutě mi nepříjde jako
dobrý obchod za absenci smysluplného konání postav)
256699
Jelikož nesleduji SW seriály (s čestnou výjimkou skvělého Andora), nevím, jak účelový je tamní fanservis, ale jako člověk, který zná Star Trek od malého caparta, fanservis ve třetí řadě mi přišel hodně účelový. V tom smyslu, že mnohdy mi nedával moc smysl z hlediska příběhu. Tohle řečeno, přesto musím uznat, že třetí řada se více povedla než nepovedla. Asi bych neskákal tak vysoko, jako zdejší recenze, ale je to rozhodně nadprůměrné jako celek. Poslední epizoda mi přišla trochu přes čáru v tom smyslu, že se obě strany konfliktu spíš snažily o vítězství svých protivníků, než o vlastní (když "padouši" získají navrch a můžou spustit peklo na Zemi, tak se prostě... čeká.... a čeká... než hrdinové zachrání situaci. Ti si ovšem cestu v k vítězství komplikují, kde mohou sami. Kompenzování fanservisem snad v každé minutě mi nepříjde jako dobrý obchod za absenci smysluplného konání postav)
0 0
reagovat
První série nebyla špatná. Druhá byla TRAGICKÁ! Nechápu jak může někdo napsat, že to bylo dobré... maximálně první dva díly, pak to bylo vyloženě ubohé a ostuda. Na třetí sérii se teprve chystám. Vzhledem k té ostudě, což byla druhá řada, jsem čekal na více hodnocení. Ale celkově je to přijato dobře, takže tomu dám šanci. Nicméně znovu, druhá řada byla otřesná a je to důvod proč jsem si zatím třetí sezónu nepustil.
256698
První série nebyla špatná. Druhá byla TRAGICKÁ! Nechápu jak může někdo napsat, že to bylo dobré... maximálně první dva díly, pak to bylo vyloženě ubohé a ostuda. Na třetí sérii se teprve chystám. Vzhledem k té ostudě, což byla druhá řada, jsem čekal na více hodnocení. Ale celkově je to přijato dobře, takže tomu dám šanci. Nicméně znovu, druhá řada byla otřesná a je to důvod proč jsem si zatím třetí sezónu nepustil.
1 -1
reagovat
reaguje na: Spinder
Viac menej áno.
256695
Viac menej áno.
256694
2 0
reagovat
je možné kouknout na tuhle sezonu ikdyž jsem neviděl první 2 ? které jsem kvůli pochybným kvalitám moc sledovat nechtěl.
256694
je možné kouknout na tuhle sezonu ikdyž jsem neviděl první 2 ? které jsem kvůli pochybným kvalitám moc sledovat nechtěl.
0 0
reagují: Adasin, Attikus
reagovat

9/10

Fan service nerdgasm level over the top:+. Goldsman, Kurtzman a Roddenberry mě se třetí sezónou dostali přesně tam, kam chtěli, totiž na lopatky a já jim za to ještě s blaženým úsměvem a se slzou v oku v duchu poděkoval. Je to prvoplánová nostalgická citová ždímačka? Jistě. Je většina sezóny jen sice hodně zábavný, ale pořád především povinný content filler před velkolepým finále, aby vznikl nasmlouvaný počet epizod? Pochopitelně. Nebýt Goldsmithových geniálních motivů ze seriálového etalonu The Next Generation (respektive celovečerního The Motion Picture) a celovečerního First Contactu, návratu kompletní posádky Enterprise-D (neskutečný kudos za to, že se něco takového po takové době podařilo), spoustu cameo vystoupení vedlejších charakterů napříč celým ST univerzem (ať už osobně nebo jen prostřednictvím hlasu) - ukáže se tady skoro každý, na koho si vzpomenete, tuny legendárních hlášek od "make it so/engage" přes "today is a good day to die" až po "resistance is futile" a zlatého hřebu v podobě Lady E v celé její kráse a hlavně v akci, moc smysluplného by vlastně z třetí sezóny nezbylo? No jasně že ne. A hádejte co? Je mi to úplně fuk:).

Na něco takového jsem totiž čekal od celovečerní Nemesis a po všech těch dlouhých letech a zejména po nástupu Abramse jsem už ani nedoufal, že by se ještě někdy původní posádka, na které jsem v 90s vyrostl a díky níž jsem si ST zamiloval, mohla vrátit v plné sestavě ať už do kin nebo na obrazovky. Takže třetí sezóna je v tomhle ohledu pro mě splněný (letitý) sen a jistě nejen pro mě. Goldsman s Kurtzmanem a Roddenberrym se sice nevyvarovali několika chyb (expozice trvá neúměrně dlouho, v podstatě až do závěru sezóny není vůbec jasné, o co vlastně komu jde, měňavci jsou trestuhodně nevyužiti, borgové působí jako deus ex machina, Plummer přehrává jako o život, známé vedlejší charaktery slouží jen k tomu, aby se na moment objevily v ději a byly při tom rovnou bez milosti odpraveny, zase další retcon minulosti hned několika postav, atd.), ale Stewart opět herecky naprosto vládne, z předchozích sezón zůstala jen Hurd a Ryan (za mě rozhodně plus), Stashwick tady vystřihl jednu z nejzábavnějších nových postav ve ST za hodně dlouhou dobu a Speleers dovedně trefil ten ideální balanc mezi frackovitostí a symptatičností, který ta postava nutně potřebovala.

Tohle je zkrátka v prvé řadě rozlučková párty ve velkém stylu pro starou gardu a všechny její nové i staré fanoušky a kdo hledá/čeká něco jiného, bude muset jít zklamaně zase o dům dál. Kdo hledá přesně tohle, čeká na něj dost možná nejlepší live action sezóna (spolu s první sezónou Strange New Worlds) ve ST od poslední sezóny Enterprise skoro dvacet let zpátky. Stewart, Frakes, McFadden, Dorn, Burton, Spiner a Sirtis se ve třetí a pravděpodobně poslední sezóně dočkali důstojného a opravdu dojemného rozloučení se svými postavami a já jsem moc rád, že jsem mohl být s nimi u toho:).
256693
Fan service nerdgasm level over the top*:+*. Goldsman, Kurtzman a Roddenberry mě se třetí sezónou dostali přesně tam, kam chtěli, totiž na lopatky a já jim za to ještě s blaženým úsměvem a se slzou v oku v duchu poděkoval. Je to prvoplánová nostalgická citová ždímačka? Jistě. Je většina sezóny jen sice hodně zábavný, ale pořád především povinný content filler před velkolepým finále, aby vznikl nasmlouvaný počet epizod? Pochopitelně. Nebýt Goldsmithových geniálních motivů ze seriálového etalonu The Next Generation (respektive celovečerního The Motion Picture) a celovečerního First Contactu, návratu kompletní posádky Enterprise-D (neskutečný kudos za to, že se něco takového po takové době podařilo), spoustu cameo vystoupení vedlejších charakterů napříč celým ST univerzem (ať už osobně nebo jen prostřednictvím hlasu) - ukáže se tady skoro každý, na koho si vzpomenete, tuny legendárních hlášek od "make it so/engage" přes "today is a good day to die" až po "resistance is futile" a zlatého hřebu v podobě [spoiler]Lady E v celé její kráse a hlavně v akci[/spoiler], moc smysluplného by vlastně z třetí sezóny nezbylo? No jasně že ne. A hádejte co? Je mi to úplně fuk*:)*. Na něco takového jsem totiž čekal od celovečerní Nemesis a po všech těch dlouhých letech a zejména po nástupu Abramse jsem už ani nedoufal, že by se ještě někdy původní posádka, na které jsem v 90s vyrostl a díky níž jsem si ST zamiloval, mohla vrátit v plné sestavě ať už do kin nebo na obrazovky. Takže třetí sezóna je v tomhle ohledu pro mě splněný (letitý) sen a jistě nejen pro mě. Goldsman s Kurtzmanem a Roddenberrym se sice nevyvarovali několika chyb (expozice trvá neúměrně dlouho, v podstatě až do závěru sezóny není vůbec jasné, o co vlastně komu jde, [spoiler]měňavci[/spoiler] jsou trestuhodně nevyužiti, [spoiler]borgové[/spoiler] působí jako deus ex machina, Plummer přehrává jako o život, známé vedlejší charaktery slouží jen k tomu, aby se na moment objevily v ději a byly při tom [spoiler]rovnou bez milosti odpraveny[/spoiler], zase další retcon minulosti hned několika postav, atd.), ale Stewart opět herecky naprosto vládne, z předchozích sezón zůstala jen Hurd a Ryan (za mě rozhodně plus), Stashwick tady vystřihl jednu z nejzábavnějších nových postav ve ST za hodně dlouhou dobu a Speleers dovedně trefil ten ideální balanc mezi frackovitostí a symptatičností, který ta postava nutně potřebovala. Tohle je zkrátka v prvé řadě rozlučková párty ve velkém stylu pro starou gardu a všechny její nové i staré fanoušky a kdo hledá/čeká něco jiného, bude muset jít zklamaně zase o dům dál. Kdo hledá přesně tohle, čeká na něj dost možná nejlepší live action sezóna (spolu s první sezónou Strange New Worlds) ve ST od poslední sezóny Enterprise skoro dvacet let zpátky. Stewart, Frakes, McFadden, Dorn, Burton, Spiner a Sirtis se ve třetí a pravděpodobně poslední sezóně dočkali důstojného a opravdu dojemného rozloučení se svými postavami a já jsem moc rád, že jsem mohl být s nimi u toho*:)*.
9/10
5 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se