Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Silo: První dojmy

příspěvky 1 - 4 Napsat příspěvek
reaguje na: 4ceratops

kniha vs seriál

Zdravím, viděl jsem již 7dílů a opravdu se mi seriál líbí. Zajímalo by mě, jestli seriál zpracovává pouze první knihu. Protože pokud ano tak jak by jste seriál srovnali s knihou a má cenu ji číst nebo se po seriálu můžu vrhnou na druhou knihu. Opravdu nechci čekat 2roky na další sérii :D Díky
256733
Zdravím, viděl jsem již 7dílů a opravdu se mi seriál líbí. Zajímalo by mě, jestli seriál zpracovává pouze první knihu. Protože pokud ano tak jak by jste seriál srovnali s knihou a má cenu ji číst nebo se po seriálu můžu vrhnou na druhou knihu. Opravdu nechci čekat 2roky na další sérii :D Díky
kniha vs seriál
256708
0 0
reagovat
reaguje na: Blikotafka
Úplný súhlas. Seriál aj z môjho pohľadu prekonáva knižnú predlohu, s čím sa v prípade prevodu literárneho diela do audiovizuálnej podoby človek stretáva skôr ojedinele. Kniha v tomto prípade nie je písaná zručným jazykom, literárne skôr nudí a zaujme viac témou, ako jej spracovaním.

Na rozdiel od knihy je seriál (aspoň v prvých troch dieloch) veľmi dynamický z hľadiska deja. Má dobrý vizuál, funkčné dialógy i réžiu a stavia na výbornom kastingu a presvedčivom herectve.
Rebecca Ferguson v hlavnej úlohe je absolútna výhra a jej herectvo by som hltal, aj keby hrala iba nehybnú mŕtvolu v skafandri, pohodenú na vŕšku po úspešnom "Čistení".
256708
Úplný súhlas. Seriál aj z môjho pohľadu prekonáva knižnú predlohu, s čím sa v prípade prevodu literárneho diela do audiovizuálnej podoby človek stretáva skôr ojedinele. Kniha v tomto prípade nie je písaná zručným jazykom, literárne skôr nudí a zaujme viac témou, ako jej spracovaním. Na rozdiel od knihy je seriál (aspoň v prvých troch dieloch) veľmi dynamický z hľadiska deja. Má dobrý vizuál, funkčné dialógy i réžiu a stavia na výbornom kastingu a presvedčivom herectve. Rebecca Ferguson v hlavnej úlohe je absolútna výhra a jej herectvo by som hltal, aj keby hrala iba nehybnú mŕtvolu v skafandri, pohodenú na vŕšku po úspešnom "Čistení".
256706
0 0
reagují: seno
reagovat

Předloha

Tak to vypadá, že to pro mě bude možná opak Nadace. Tam jsem seriál po dvou dílech vzdal. Z toho co udělali s předlohou mi bylo na blití. Naopak u Sila teď dočítám první knihu a tak nějak si myslím, že tím taky skončím. Podle internetu to vypadá, že jsem asi v menšině, ale knížka mi přijde dost průměrná.  Neorginální nezajimavý příběh, ploché postavy a próza je to taky nic moc.

Zkusil jsem seriál a ten mně zatím baví mnohem víc. Má lepší tempo a i chybějící motivace postav (které v knížce buď taky chybí nebo jsou nemastné neslané) alepspoň herci zvládací “urvat” emocemi.
256706
Tak to vypadá, že to pro mě bude možná opak Nadace. Tam jsem seriál po dvou dílech vzdal. Z toho co udělali s předlohou mi bylo na blití. Naopak u Sila teď dočítám první knihu a tak nějak si myslím, že tím taky skončím. Podle internetu to vypadá, že jsem asi v menšině, ale knížka mi přijde dost průměrná.  Neorginální nezajimavý příběh, ploché postavy a próza je to taky nic moc. Zkusil jsem seriál a ten mně zatím baví mnohem víc. Má lepší tempo a i chybějící motivace postav (které v knížce buď taky chybí nebo jsou nemastné neslané) alepspoň herci zvládací “urvat” emocemi.
Předloha
4 0
reagují: 4ceratops
reagovat
Přiznám se, že mě dost vyděsil MrHlad. V nějakém výhledu na youtube to s imfem zmiňovali a on pronesl něco ve stylu, že o tom trošku něco pohledával a prý to má být podle celé série knížek přičemž nějaké to tajemství, na jehož odhalení se tam čeká se v těch knížkách prý doteď nevyřešilo, protože se to natahuje do nekonečna.

Asi teda radši počkám na to jaké hodnocení bude po konci celé první série, protože na nějakou nekonečnou natahovačku úplně chuť nemám.
256705
Přiznám se, že mě dost vyděsil MrHlad. V nějakém výhledu na youtube to s imfem zmiňovali a on pronesl něco ve stylu, že o tom trošku něco pohledával a prý to má být podle celé série knížek přičemž nějaké to tajemství, na jehož odhalení se tam čeká se v těch knížkách prý doteď nevyřešilo, protože se to natahuje do nekonečna. Asi teda radši počkám na to jaké hodnocení bude po konci celé první série, protože na nějakou nekonečnou natahovačku úplně chuť nemám.
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se