Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na další The Last of Us a Euforii si počkáme


ikona
Spooner
bílý lotoseuforiehborod drakascenáristiká stávkathe last of us
HBO se vypořádá se scenáristickou stávkou a plánuje svůj kalendář na další roky. A není to zrovna jednoduché. 

Kabelovka HBO měla poměrně silný počátek roku. The Last of Us se stalo seriálovým megahitem a pro mnohé prolomilo prokletí videoherních adaptací a dnes ukončí svou televizní etapu jeden z nejoceňovanějších seriálů posledních let, Boj o moc. A stejně jako v minulých letech, i tentokrát bude patřit k tomu nejlepšímu, co se na seriálovém poli urodilo. Za pár týdnů pak odstartuje v recenzích zatím rozporuplně přijatý Idol od Sama Levinsona a čtvrtá řada Temného případu. No a pak je to s hity od HBO už trochu komplikovanější.

Ano, slavná stanice má ještě v rukávu pár menších trumfů, ale jejich největší hity se nyní ocitají v ohrožení, samozřejmě kvůli probíhající scenáristické stránce. Ta se, jak to tak vypadá, ještě na minimálně pár týdnů protáhne a v HBO už se dívají na to, jak to pozmění jejich kalendář v následujících letech. A není to asi zrovna optimistický pohled. Šéfka dramatické sekce stanice Francescy Orsi totiž v rozhovoru pro Deadline prozradila, že na mnohé tituly si asi sakra počkáme. 

Nejvíce totiž stávka podle všeho zasáhne právě druhou řadu The Last of Us a také třetí štaci teen hitu Euforie. S oběma tituly se aktuálně počítá až na rok 2025, je to přitom podle Orsi ten nejbližší termín a pokud se stávka bude prodlužovat, nevylučuje se zřejmě odložení o další rok. Obzvláště u Euforie bude čekání pekelně dlouhé. Pauza mezi první a druhou řadou byla kvůli covidu dva a půl roku, u trojky se ovšem mezera ještě mnohem prodlouží. Nejdříve byl totiž Levinson zasekaný u Idolu, pak měla Zendaya nabitý diář a nyní seriál řeší problém v podobě stávky. A na stole prý není ještě žádný kompletní scénář, takže točit se opravdu začít nemůže. U zombíků je pak situace vlastně podobná. Také zde už před pár týdny práce na scénáři začaly, ale teď logicky stojí.

Nezvykle se opozdí také třetí série dalšího oceňovaného titulu, Bílého lotosu. Další výlet do hotelového resortu, tentokrát do Thajska, nás čeká až v roce 2024. Také zde se totiž scenáristická práce musela stopnout. Jediný projekt, co zatím jede podle plánu, je Rod draka, kde se další sezóna už pilně natáčí a na place si dávají asi hodně záležet na tom, aby nemuseli scénář jakkoliv upravovat. I zde se, i když tentokrát plánovaně, počítá s premiérou v roce 2024. Na druhou stranu, další nedávno ohlášený spin-off Hry o trůny, A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, musel také ukončit práce na scénáři, takže zde také očekávejme zdržení. Na HBO to (ostatně jako všude jinde) nemají lehké. Jaké zdržení vás štve nejvíc?

---
Autor: Milan Rozšafný
Foto: HBO
Zdroj: Deadline 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace