Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Režisér filmu BANGER. chystá nový seriál


ikona
Sam.Vimes
adam sedlákadikts
Talentovaný režisér točí seriál s odvážným konceptem. 

Režisér a scenárista Adam Sedlák má za sebou svěží desktopový seriál Semestr, cyklistické drama Domestik a loňskou pecku BANGER. Ten je nejen pravděpodobně nejlepším českým filmem minulého roku, ale zároveň se v hlasování redakce MovieZone umístil i na druhém místě celkového žebříčku. Po dvou celovečerních filmech se nyní Sedlák vrací k seriálovému formátu: Ve své novince Adikts, kterou píše i režíruje, pracuje s tématem závislosti, využívá ale schémata superhrdinského žánru. Na seriálu pracuje s Českou televizí a znovu i s produkční společností Shore Points. V hereckém obsazení figuruje Petr Uhlík (Pět let), Luciana Tomášová (Trip), Martina Jindrová (Odznak Vysočina), Kristýna Jedličková (Štěstí je krásná věc) nebo Tadeáš Moravec (Cesta z města). O hudbu se postará Oliver Torr, který opatřil soundtrackem už BANGER.

Samotný Adam Sedlák o Adikts říká: „Dělám seriál pro mladou generaci s vážným tématem, ale odlehčeným pojetím. Chci zaujmout pozornost tím, že námět hraného seriálu opisuje žánrový syžet a fabuli superhrdinského filmu, tedy momentálně nejpopulárnějšího žánru ve světě audiovize. Takový úhel pohledu je vlastně ojedinělý i lehce provokativní. Ale jak je zvykem u superhrdinského žánru, tenhle ‚dar‘ je zároveň prokletím.“  Šestidílný seriál bude mít premiéru v lednu 2024.

---

Autor: Ondřej Kubín
Foto: Shore Points, Bontonfilm
Zdroj: Shore Points

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace