Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Nadace: Úvod 2. řady

příspěvky 1 - 1 Napsat příspěvek
Velice trefné zhodnocení, čest autorovi. Pod naprostou většinu bych se v té či oné podobě podepsal.

Jak to vidím zatím já...
První epizoda pokračuje v duchu toho, jak seriál co nejvíce odlišit od originálu a s vyjímkou jména seriálu tuto snahu dotáhli autoři seriálu téměř k dokonalosti. Hlavně, že epizoda splňuje požadavky dnešních narativů... raději nebudu ani psat.

Ale překvapením pro mně byla druhá epizoda, která obsahuje elementy toho, co jsem doufal vidět. Ano, stále je to naprostá hereze a vysmívání se Asimovovi, jelikož dnešní scénáristé a manažéři televizních studií tyto věci dokážou přece napsat stonásobně lépe, než nějaký 30 let mrtvý autor a nebojí se to ukázat, ale ty střípky "kouzelníků" prostě potěšily.

Přesto se koukám dál, možná je to forma sadomasochismu, nebo se trestám za chyby minulosti, ale ta naděje, že uvidím kousek světa, který v mé fantazii už dávno žije a já ho márně hledám i na obrazovce je prostě jako nákaza ze které se ne a ne vyléčit.

Nadále platí, že hudba a vizuál jsou skvělé. A pokud jste nečetli knihy, máte šanci, že Vás seriál zaujme. Pokud jste knihy četli, jako autor článku nebo já, musíte se holt silně obrnit, připravit se na těžký šok a doufat, že následky šoku nezemřete dřív, než najdete skryté kvality seriálu. Ale to hledání je fakt fuška...
256775
Velice trefné zhodnocení, čest autorovi. Pod naprostou většinu bych se v té či oné podobě podepsal. Jak to vidím zatím já... První epizoda pokračuje v duchu toho, jak seriál co nejvíce odlišit od originálu a s vyjímkou jména seriálu tuto snahu dotáhli autoři seriálu téměř k dokonalosti. Hlavně, že epizoda splňuje požadavky dnešních narativů... raději nebudu ani psat. Ale překvapením pro mně byla druhá epizoda, která obsahuje elementy toho, co jsem doufal vidět. Ano, stále je to naprostá hereze a vysmívání se Asimovovi, jelikož dnešní scénáristé a manažéři televizních studií tyto věci dokážou přece napsat stonásobně lépe, než nějaký 30 let mrtvý autor a nebojí se to ukázat, ale ty střípky "kouzelníků" prostě potěšily. Přesto se koukám dál, možná je to forma sadomasochismu, nebo se trestám za chyby minulosti, ale ta naděje, že uvidím kousek světa, který v mé fantazii už dávno žije a já ho márně hledám i na obrazovce je prostě jako nákaza ze které se ne a ne vyléčit. Nadále platí, že hudba a vizuál jsou skvělé. A pokud jste nečetli knihy, máte šanci, že Vás seriál zaujme. Pokud jste knihy četli, jako autor článku nebo já, musíte se holt silně obrnit, připravit se na těžký šok a doufat, že následky šoku nezemřete dřív, než najdete skryté kvality seriálu. Ale to hledání je fakt fuška...
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se