Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dočká se The Last of Us seriálových spin-offů?


ikona
Spooner
craig mazinhbothe last of us
Poznáme podrobně i jiné postavy než Joela a Ellie? 

I když mám k dlouho očekávané adaptaci legendární videohry The Last of Us coby hráč docela hodně výhrad, i tak musím uznat, že HBO si připsalo velký hit a žánr předělávek slavných her má konečně titul, za který se nemusí nikdo z tvůrců ani fanoušků stydět. Naopak, The Last of Us má dokonce nakročeno k tomu, bodovat na prestižních cenách Emmy a díky řemeslným kvalitám se dá očekávat, že asi nějakou ze svých 24 nominací nakonec promění. Showrunner seriálu Craig Mazin a tvůrce hry Neil Druckmann už před scenáristickou stávkou poctivě rozjeli práce na adaptaci druhého herního dílu, který bude ale kvůli své délce a hutnému příběhu vyprávěn minimálně ve dvou sériích. Co se ovšem bude s jednou z nejúspěšnějších značek HBO současnosti dít potom? Vydá se seriál příběhově vlastním směrem, nebo se bude čekat na případný třetí herní nářez? Nebo se snad kabelovka vydá cestou spin-offů, což si stanice oblíbila např. u seriálových bratříčků Hry o trůny?

Právě k poslední alternativě se nyní vyjádřil tvůrce Craig Mazin, jenž v rozhovoru pro web The Wrap prohlásil, že se nápadu o rozšíření post-apokalyptické vize o případné spin-offy s osudy dalších postav rozhodně nebrání. Pokud narazí na příběh, v němž bude co vyprávět a rozvede nastavený svět správným směrem. A myslí si, že ani Neil Cruckmann by nebyl rozhodně proti. Sám Mazin ovšem neví, zda by se na případných dalších seriálech podílel, jelikož ho práce na The Last of Us stojí hodně sil. 

Existuje tedy i možnost, že by se případného spin-offu chopil jiný tvůrčí tým, jak jsme toho byli svědky např. u Rodu draka. Což by Mazinovi vůbec nedělalo problém, pokud by i další projekty byly zpracovávány s velkou péčí a láskou k předloze jako jeho seriál. Oficiální debaty o spin-offech jsou tak ještě daleko. Fakt, že žádná ze stran není úplně proti, asi ulehčí kravaťákům z HBO malinko práci. Potenciálních příběhových linek by pak i díky mnoha kapitolám z první řady či hry bylo více než dost. Co vy, chtěli byste spin-offy, nebo by se mělo HBO soustředit jen na hlavní seriál?

---
Autor: Milan Rozšafný
Foto: HBO
Zdroj: The Wrap 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace