Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Disney ruší projekty před cílovou čárou


ikona
Diego.Dorlan
Disney+Kronika rodu SpiderwickůNautilus
Další projekty v téměř finálním stadiu produkce byly nemilosdrdně ukončeny ze strany studia. 

O tom, jak loni HBO nepochopitelně zahodilo některé dokončené projekty včetně filmu Batgirl jste určitě již v minulosti četli. Nyní se zdá, že šéfové v Disney tuto situaci viděli a řekli si, narozdíl od diváků, jak skvělý nápad toto je. V květnu oznámili svůj plán na ušetření zhruba 1,5 miliardy dolarů a nyní se konkrétní kroky tohoto plánu začínají rýsovat. V důsledku toho bylo nyní oznámeno, že Disney se rozhodlo v cílové rovince zaříznout hned dva velké seriály, které se pod záštitou myšáka připravovaly. Prvním z nich je série Nautilus, jež měla adaptovat román Julese Verna - Dvacet tisíc mil pod mořem. Projekt byl v produkci od roku 2021 a již na začátku loňského roku dokončil své natáčení, což značí, že se seriál nacházel ve značně pokročilé fázi produkce. Seriál se měl soustředit na kapitána Nema, jehož si měl hrát Shazad Latif. Ten by ztvárnil Nema jako indického prince, který byl okraden o své vrozené právo a na cestě za pomstou se dostává do křížku s Východoindickou společností.

 

Druhou obětí Disneyho se stala seriálová verze Kroniky rodu Spiderwicků. Tu měl Disney pouze uvést na své platformě, ale o produkci se staralo studio Paramount, jež vlastní práva na filmovou adaptaci z roku 2008. Seriál by vyprávěl, podobně jako film, příběh o rodině která se po přestěhování začíná střetávat s neviděným světem víl, elfů a dalších tvorů. Pohlaváři u Disneyho se v rámci těchto čistek alespoň údajně snaží pomoci producentům najít nový domov pro tyto seriály, ale zda se to povede ukáže až čas. Těšili jste se na některý z těchto projektů?

---
Autor: Jakub Kratochvíl
Foto: Paramount, Buena Vista Distribution
Zdroj: Dark Horizons

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace