Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Legendární Top Gear nejspíš končí


ikona
Diego.Dorlan
BBCGrand TourTop Gear
Nejistá budoucnost legendárního motoristického pořadu. 

Jeden z nejúspěšnějších pořadů vůbec se možná navždy rozloučí se svými diváky a fanoušky. Top Gear zná jistě každý nadšenec do aut, ale za dobu své existence si pořad získal srdce mnoha fanoušků, které auta nemusí nutně ani tolik zajímat. Na tom měla podíl zejména ústřední trojice Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May. Tito tři pánové a jejich skopičiny bavili diváky více než dekádu, než se kvůli nepříjemné kauze prvního uvedeného přemístili do do nového pořadu Grand Tour pod záštitou Amazonu. Top Gear jako značka ovšem pokračoval dále a od roku 2016 se hostování ujala celá řada lidí, mezi nimiž jste mohli postřehnout Chrise Harrise (2016 - současnost), Matta LeBlanca (2016- 2019) či Andrew "Freddie" Flintoffa, který začal na pořadu pracovat v roce 2019. Právě ten je ve středobodu současné debaty o budoucnosti seriálu.

Loni totiž Flintoff přežil těžkou nehodu při natáčení epizody, která jej zanechala zjizveného v obličeji. V důsledku toho se dostaly na povrch informace o nedostatečných bezpečnostních předpisech. Flintoff při nehodě v tříkolce neměl helmu a u trati nebyla dostupná ani žádná zdravotní péče. Nyní se tak veřejnost dozvídá, že produkční tým byl údajně rozpuštěn a třeba editorka pořadu Claze Pizey má údajně již plné ruce práce s jiným projektem. S dalším natáčením se nepočítá a v šuplíku skončila také rozdělaná 34. série. To vše je pak podpořeno propadající se sledovaností. Za dob Jeremyho, Jamese a Richarda míval pořad jen v Anglii kolem deseti milionu sledujících, kdežto během poslední série se propadla sledovanost o polovinu. Z premiéry, kterou si naladilo něco málo přes šesti milionů lidí se na finále podívalo při premiéře pouze tři a půl milionu.

Vytáhni v hospodě: Současná iterace Top Gear je již druhou verzí pořadu. První verze měla premiéru již v roce 1977.

---

Autor: Jakub Kratochvíl
Foto: BBC
Zdroj: Deadline

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace