Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Muži, kteří nenávidí ženy míří do seriálu


ikona
Spooner
amazonmileniummuži, kteří nenávidí ženyStieg Larsson
Dívka s dračím tetováním se vrátí. 

Knižní trilogie Milenium od zesnulého spisovatele Stiega Larssona stála v podstatě u zrodu fenoménu severských detektivek. Série příběhů hackerky Lisbeth Salander a novináře Mikaela Blomkvista ovšem pokračuje i po Larssonově smrti. Tři knihy sepsal David Lagercrantz a nyní stojí u spisovatelského kormidla série Karin Smirnofftaking. A jak se zdá, ani na obrazovkách se zvučné knižní značky jen tak nezbavíme. Po severských kouscích s Noomi Rapace, remaku Muži, kteří nenávidí ženy od Davida Finchera a nepovedeném rebootu značky s Dívkou v pavoučí síti se franšízy už v roce 2020 ujal Amazon s ambicí vytvořit z látky seriál. Až nyní se však kolem projektu konečně začíná něco dít.

Seriálovou adaptaci dostává coby showrunnerka na starosti Veena Sud, což je jméno, které vám možná na první dobrou nic neřekne, fandové severských kriminálek by ovšem měli zpozornět. Má totiž na kontě The Killing, americký remake severské kultovky Vražda. A za mrazivým evropským originálem její dílo svými kvalitami nijak nezaostávalo, naopak dokázalo být neskutečně mrazivé. S remaky temných detektivek má tedy už velké zkušenosti a zdá se být pro projekt správnou volbou.

Zatím ovšem není jasné, o čem bude nový seriál pojednávat. V době oznámení projektu se šuškalo, že by mohlo jít o nový samostatný příběh Lisbeth odehrávající se mimo knihy, nyní však může být všechno jinak. Stále tak může být ve hře další remake Mužů, kteří nenávidí ženy či adaptace některého z pozdějších románů. No, snad už to Lisbeth v Hollywoodu tentokrát vyjde.

---

Autor: Milan Rozšafný
Foto: Sony Pictures
Zdroj: Variety


Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace