Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Trailer: Historický Šogún


ikona
Spooner
fxšogún
V Japonsku poteče krev. 

Velkolepých historických seriálů není nikdy dost. A to i proto, že jich dostáváme po hříchu málo. Minisérie Šogún od kabelovky FX by nám to ale v únoru (u nás díky Disney+) mohla solidně vynahrait. Desetidílná novinka na motivy románu Jamese Clavella nás zavede do 17. století, kdy se Japonsko ocitne na prahu občanské války. Proti lordu Toranaguovi se sjednotí prakticky všichni nepřátelé a jestli chce přežít, musí spojit síly s britským kormidelníkem Johnem Blackthornem, jenž zná mnoho tajemství, které by mohly Toranaguovi pomoci zvrátit situaci.

Už první trailer pak ukazuje, že tady stanice opravdu nešetřila a čeká nás nejspíš nejen poctivá dobová atmosféra a skvělý vizuál, ale zřejmě také nejedna krvavá bitva. A do toho tu samozřejmě nechybí charismatický Hiroyuki Sanada, který se v podobných rolích neomrzí snad nikdy a navíc mu bude dělat společně poměrně početné japonské obsazení. Minisérii mají na starosti Rachel Kondo a Justin Marks, který má na kontě např. scénář k druhému Top Gunu či neprávem zapadlý seriál Counterpart. A jeho novinka zatím vypadá proklatě lákavě.

 

---

Autor: Milan Rozšafný
Foto: FX
Zdroj: FX 


© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace