Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co čeká Doctora Who?


ikona
tomasmy
BBCDoctor WhoPán časuRussel T. Davies
Král je znovu u moci. 

Vypadá to, že Doctora Who čeká po jeho 60. výročí (už za necelé tři týdny!) velký restart. Russel T. Davies poprvé seriál oživil po téměř dvacetiletém spánku v roce 2005 a nyní se vrací, aby ho zachránil podruhé. A svou staronovou pozici showrunnera nejspíš ještě dlouho nehodlá opustit, protože v rozhovoru pro aktuální SFX prozradil, že má se seriálem velké plány. Možná právě proto bude blížící se čtyřicátá série, v níž roli Doctora převezme Ncuti Gatwa, číslována jako první a nikoliv jako čtrnáctá - znovu od první série se samozřejmě začalo číslovat od již zmíněného roku 2005. Nyní tak opět dojde k drobnému rebootu a zcela nová éra bude moci začít. 

 

O tom, že Davies rozhodně netroškaří, svědčí i to, že ačkoliv jsme z jeho nové éry ještě neviděli jediný díl, první série s novým Doctorem je už kompletně natočená, druhá má hotové téměř všechny scénáře a už se také natáčí, a na třetí se začíná pracovat. A čtvrtá se plánuje. To vše by mělo znamenat, že bychom každý rok měli od BBC dostat kompletní sérii, tak jako za starých časů - jen tentokrát mají být pouze osmidílné. Zatímco Russel tedy očividně skutečně končit nehodlá, Ncutiho angažmá v seriálu po třetí sérii zůstává otazníkem - právě po třech sériích Doctor (většinou) regeneruje a dochází tak ke změně jeho představitelů, ale co my víme - třeba vydrží déle. Krom toho všeho se šušká také cosi o jakýchsi spin-offech, o nichž nevíme zhola nic bližšího. Ale prý budou. 

 

Mezitím jsou už v plném proudu i oslavy výročí. Od 1. listopadu je na BBC iPlayer (leč bohužel pouze a jen tam) k dispozicii šest stominutových speciálů, k nimž napsal scénáře Davies. Jmenují se Tales of the TARDIS a v každém z nich dostávají prostor postavy klasické éry, včetně pátého, šestého a sedmého Doctora, naprosto všichni samozřejmě se svými původními (a dosud jedinými) představiteli. A dojde i na Clyda Langera z Dobrodružství Sarah Jane!

Týden před výročím pak vyjde nová animace ztraceného příběhu The Underwater Menace s druhým Doctorem. 17. listopadu se v rámci Children in Need dočkáme miniepizody se čtrnáctým Doctorem a přímo v den D, ve čtvrtek 23. listopadu, BBC Four znovu odvysílá historicky první příběh s Daleky. The Daleks ale tentokrát budou o polovinu kratší (promují se jako 75 minut dlouhý blockbuster), s úplně novým zvukem a hudbou a hlavně v barvě! Speciály s Tennantem, Tate a Harrisem, kterých se dočkáme i u nás, startují o dva dny později. MOŽNÁ v nich bude i Matt Smith.

---
Autor: Tomáš Mysliveček
Zdroj: SFX, CoveredGeekly, BBC
Foto: BBC

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace