Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Krvavý Spartakus dostane spin-off


ikona
Spooner
ashurspartacusstarz
Návrat do krvavého Říma a opět mezi otroky. 

Už je to deset let, co se s námi na kabelovce Starz rozloučil seriálový Spartakus. Stylizovaná a brutální verze příběhu legendárního otroka, která se vezla na stylu filmu 300: Bitva u Thermopyl, slavila ve své době solidní úspěch a přinesla nám vydatnou porci krvavých jatek, povedené akce či sexu. A minimálně ve své první sérii se jednalo o hodně zábavnou podívanou a neméně povedená byla také minisérie Bohové arény. V posledních měsících se začalo spekulovat o tom, že by Starz mohlo svoji nejslavnější seriálovou značku vrátit zpátky s případným pokračovatelem, v němž by se vrátily přeživší postavy. Nového seriálu se nakonec dočkáme. Pokud jste však doufali v sequel s mladým Juliem Caesarem či Markem Crassem, budete hodně překvapeni.

Chystaný spin-off totiž ponese název Spartacus: House of Ashur a bude tedy vyprávět příběh zrádného a proradného otroka Ashura, jenž kvůli svému osobnímu prospěchu spolupracoval s Římany. Celé to má ale jeden háček. Záporák Ashur totiž tak úplně nerozdýchal konec druhé řady, kde mu byla dokonce useknuta hlava. Jenže ani podobná smrt není evidentně pro tvůrce žádnou překážkou. Autoři zkrátka budou pracovat s otázkou, co by se stalo, kdyby zrádný otrok svou smrt přežil a po Spartakově smrti by dostal od Římanů gladiátorskou školu a dům, který předtím vlastnil jeho bývalý pán Batiatus. 

Ano, zní to poněkud bizarně a zatím premisa ani nápad vrátit do hry mrtvou postavu nezní úplně přesvědčivým dojmem. Nabízí se pak samozřejmě také otázka, kdo všechno se v novince ještě vrátí, když ani brutální smrt v původním seriálu pro autory není problém. Na palubu se pak vrátí prověřený tvůrce Steven S. DeKnight, jenž se opět chopí pozice showrunnera a coby Ashura samozřejmě znovu uvidíme Nicka Tarabaye. Stanice pak slibuje další krvavou a nekompromisní jízdu plnou sexu, která toho s historií nebude mít moc společného. Osvědčený styl se zkrátka měnit nebude. I přesto se bojím, aby z Ashurova návratu nevznikla jen velká zbytečnost.

---

Autor: Milan Rozšafný
Foto: Starz
Autor: TV Line 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace