Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Červený trpaslík dostane prequel


ikona
Sam.Vimes
červený trpaslíkred dwarfred dwarf: titantitan
Nachystejte uzenáče, Červený trpaslík se vrací! 

Jeden ze dvou tvůrců Červeného trpaslíka, Rob Grant, potvrdil plány na prequel Red Dwarf: Titan. Ten má vzniknout v podobě seriálu a zároveň románu. Odehrávat se bude krátce před událostmi první epizody původního seriálu, Lister a Rimmer už jsou spolubydlící v kajutě a vyrážejí na opušťák na povrch měsíce Titan, který si můžeme představit jako spleť pochybných, špinavých uliček plných pouličních prodejců a kriminálníků. Lister s Rimmerem dostanou varování ze záhadného zdroje a pak už následuje sled jejich obvyklých eskapád.

Grant již na scénářích i knize pracuje, a to společně se scenáristou Andrew Marshallem, který byl mimochodem inspirací pro postavu depresivního robota Marvina ve Stopařově průvodci po Galaxii. Red Dwarf: Titan má být zasazen do paralelního světa k tomu hlavnímu, což (jak podotýká sám Grant) tvůrcům mírně rozvazuje ruce a také to lépe omlouvá nevyhnutelné obsazení nových tváří do rolí mladého Listera a Rimmera. Herci z původního seriálu by se ale i tak mohli objevit alespoň v cameo rolích, Rob Grant o tom s nimi už předběžně mluvil a prý tomu vypadali nakloněni.

Dnes již kultovní seriál Červený trpaslík je britský sci-fi sitcom odehrávající se na palubě titulní kosmické lodi, jejímž jediným přeživším členem posádky je flákač Dave Lister (Craig Charles). Společnost mu dělají hologram upjatého Rimmera (Chris Barrie), životní forma vyvinutá z Listerovy kočky jménem Kocour (Danny John-Jules), robot Kryton (David Ross, později Robert Llewellyn) a palubní počítač Holly (Norman Lovett). Prvních šest řad společně napsali Rob Grant a Doug Naylor, v polovině devadesátých let pak Grant od seriálu odešel a Naylor pokračoval s dalšími scenáristy. Později se dvojice tvůrců dokonce soudila o práva na Červeného trpaslíka, letos se ale dohodli na rozdělení a popřáli si navzájem hodně štěstí s další tvorbou. Trpaslík má od roku 1988 na kontě 13 řad seriálu a naposledy jeden speciál z roku 2020.

Příští duben se do Česka chystá představitel Rimmera Chris Barrie, přijede na Comic-Con Prague.

---

Autor: Ondřej Kubín
Foto: Dave
Zdroj: Radio Times

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace