Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálový Vetřelec nabírá zvučnou posilu


ikona
Spooner
alienfxnoah hawleytimothy olyphantvetřelec
Od drsných kovbojů mezi emzáky. 

Vetřelec patří pořád mezi nejzvučnější sci-fi franšízy vůbec, a i když značce prequely od Ridleyho Scotta Prometheus a Covenant malinko ublížily, pořád jsme zvědaví, v jakých počinech se kultovní emzácká potvora objeví. V následujících letech nás pak čeká rovnou dvojitá vetřelčí dávka. Kromě snímku Alien: Romulus, v němž se dějově podíváme do období mezi prvním a druhým snímkem, nás pak čeká také seriálový Vetřelec. Ten už nějaký pátek chystá oceňovaný tvůrce Noah Hawley, který má na kontě komiksovku Legion a zejména Fargo, jež i ve své páté řadě slaví u kritiků velký úspěch. Od jeho Vetřelce mají tak fanoušci nejspíš velká očekávání, jelikož nikdo moc netuší, co v jeho kousku dostaneme. Už teď ale víme, že v seriálovém Vetřelci na kabelovce FX dorazí minimálně jedna známá tvář.

Nejnovější posilou se totiž stává herecký sympaťák a v podstatě již televizní veterán Timothy Olyphant, jehož dobře známe z výtečného Strážce pořádku, westernu Deadwood a s Hawleyem pracoval již na čtvrtém Fargu. A jelikož další série jeho návratu ve Strážci pořádku je dosud v nedohlednu, objeví se charismatický drsňák v této legendární franšíze. V novince by si měl zahrát pravděpodobně androida Kirsche, který bude trenérem a mentorem hlavní postavy Wendy. Ta bude meta-člověkem s vědomím dítěte v těle dospělého. Ústřední roli ztvární nepříliš známá Sydney Chandler z dramatu To nic, drahá či minisérie Pistol.

Seriál by měl být prequelem odehrávající se desítky let před původním filmem a zhruba v období Promethea. Bude se také jednat o první kousek z ikonické série, jehož děj se bude odehrávat na Zemi. Natáčení, které bylo přerušeno na několik měsíců hereckou a scenáristickou stávkou, se pak naplno rozeběhne na začátku příštího roku, a když budeme mít štěstí, tak se novinky dočkáme ještě v roce 2024.

---
Autor: Milan Rozšafný
Foto: FX, 20th Century Fox
Zdroj: Deadline 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace