Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Echo je temnou a brutální marvelovkou


ikona
Spooner
daredevildisney+echokingpinmarvel
Jak si zatím u kritiků vede sólovka neslyšící hrdinky? 

Seriálový rok sice pro Marvel skončí až druhou sérií animáku Co kdyby…?, jen pár dní po začátku nového roku bude ovšem se svou komiksovou nadílkou pokračovat. A půjde na to trochu jinak, než jsme byli doposud zvyklí. Echo bude spin-offem Hawkeye, v němž se na své vlastní dobrodružství vydá titulní neslyšící hrdinka s indiánskými kořeny. V pětidílné minisérii se vydá do svého rodného města, kde se bude muset vypořádat s rodinným odkazem. Jako bonus bude mít navíc pořád v patách gangstery, Kingpina s tváří Vincenta D'Onofria a na skok se zastaví i starý dobrý Daredevil Charlieho Coxe. Celá série pak vyjde na Disney+ netradičně najednou a jedná se o první počin z nově vytvořené nálepky Marvel Spotlight, pod niž budou spadat temnější a drsnější kousky, pro jejichž sledování není potřeba mít nakoukáno zbytek MCU.

Na jakou kvalitativní stranu barikády se však nová marvelovka postaví? Po prvních ohlasech kritiků, kteří viděli úvodní epizody, to naštěstí vypadá na povedenější. Tedy zejména pokud patříte mezi příznivce Daredevila a ostatních drsných netflixovek. Echo se totiž snaží pokračovat v jejich stylu a servíruje temnou a krvavou podívanou s hezky fyzickými a brutálními bitkami, které si podle nadšenějších hlasů budeme chtít pouštět zas a znova. Seriál se pak vzhledem k ostatním marvelovkám drží příjemně při zemi, je správně špinavý a dokáže sympaticky pracovat s indiánskými motivy.

Alaqua Cox je navíc v titulní roli prý skvělá, s její postavou a jejími kořeny scénář šikovně pracuje a celou sérii bez problémů utáhne. Přítomnost Kingpina s Daredevilem ovšem i přesto dělá fanouškům velkou radost. Novinka má však údajně i jisté rezervy. Seriál má problémy s tempem a jistá tvůrčí a příběhová rozhodnutí podle všeho nepatří k nejmoudřejším a ne všem budou sedět. Jako fanda Daredevila a spol. mi ovšem zní první dojmy více než slibně a pomaličku začínám být na příchod Echo zvědavý.

---

Autor: Milan Rozšafný
Foto: Marvel Studios
Zdroj: Dark Horizons 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace