Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdy dorazí druhý Andor?


ikona
Spooner
acolyteandordisney+skeleton crewstar wars
Jaké seriály z předaleké galaxie dorazí příští rok? 

Když loni dorazil na streamovací službu Disney+ Andor ze světa Hvězdných válek, bylo z toho pro mnohé nejen milé překvapení, ale také jeden ze seriálů roku. Po rodinnějším Mandalorianovi, nijakém Boba Fettovi a zklamavším Obi-Wanovi jsme konečně dostali Star Wars, na něž jsme dlouho čekali – temnější, dospělejší a také o něco drsnější. Tvůrce Tony Gilroy nám naservíroval o něco pomalejší a scenáristicky propracovanější podívanou, v níž jsme více nahlédli do fungování Impéria či jsme viděli, jak do vypadá, když se stormtroopeři konečně do něčeho trefí. Seriál si zamilovali kritici i skalní fanoušci… bohužel nikdo další na Andora nekoukal, a tak už první série bojovala s nízkou sledovaností. Ta druhá, která má dopředu promyšlený Gilroyův příběh uzavřít, však naštěstí byla odklepnuta a podle původních plánů jsme se jí měli dočkat v roce 2024. Jenže to je aktuálně ve hvězdách.

V posledních týdnech se totiž čím dál více spekuluje o tom, že byl Andor potichoučku posunut až na rok 2025. Seriál nefiguroval v oficiálních prezentacích Disney+ pro příští rok a neobjevuje se ani v dosavadním kalendáři plánovaných titulů studia. Důvody pro odklad pak mohou být dva. Zaprvé se může jednat o záměrný krok studia, když stejně jako v případě marvelovek chtějí tituly ze Star Wars univerza více rozprostřít do dalších let. No a navíc se jedná samozřejmě o dozvuk herecké a scenáristické stávky. Zatímco plánované seriály The Acolyte a Skeleton Crew se podařilo tento rok dotočit, Andor na stávky doplatil a podle všeho se nepodařilo další sérii dodělat. A až se to v následujících týdnech či měsících povede, čeká projekt dle všeho ještě dlouhá postprodukce.

Zatím to tedy vypadá, že z hraných Star Wars seriálů příští rok najisto dostaneme dva – zmiňovaný kousek The Acolyte, který nás zavede do éry High Republic a prozkoumáme více temnou stranu Síly, a Skeleton Crew, v němž dostaneme partičku dětských hrdinů a Juda Lawa. Tyto dva nováčky by pak měla doplnit ještě třetí série animáku Vadná várka aka Bad Batch a druhé Příběhy rytířů Jedi. Toho Andora bychom ale přeci jen viděli radši.

---
Autor: Milan Rozšafný
Foto: LucasFilm
Zdroj: Dark Horizons 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace