Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Přivítá finále Stranger Things režijní legendu?


ikona
Spooner
frank darabontnetflixstranger things
Od filmových klasik k očekávanému seriálovému finále. 

Už je to rok a půl, co si fanoušci na Netflixu užili čtvrtou řadu megahitu Stranger Things a nejen, že si slavný titul udržel své kvality, ale navíc se z něj vyklubal jeden z největších a nejdražších současných seriálů. Sezóna navíc byla tak napěchovaná událostmi, že už se fanoušci nemohou dočkat další série. Jenže si ještě pořádně počkají. Nejen, že práce na scénáři trvaly poměrně dlouho, ale do příprav zasáhly také nedávné stávky. Pátá a zároveň poslední řada, která příběh okolo Jedenáctky a jejích náctiletých kamarádů uzavře, se tak teprve začne natáčet a už nyní je jasné, že se jí dočkáme nejdříve v roce 2025. Jelikož se však už kamery brzy rozeběhnou, začíná se čím dál více mluvit o tom, kdo se za ně posadí.

Pátá série hodlá samozřejmě z velké části spoléhat na jistoty. Rovnou pět epizod z plánovaných osmi by tak údajně měli natočit samotní tvůrci seriálu, bratři Dufferové, a s jednou epizodou by jim měl už klasicky vypomoct prověřený Shawn Levy. Poslední režisérské jméno, které by se mohlo k hitu připojit, je ovšem nejen nováčkem, ale hlavně zatraceně zajímavou a lákavou volbou. Podle známého kritika a hollywoodského insidera Jeffa Sneidera, jehož šuškandy ze zákulisí bývají často pravdivé, by mohl dvě epizody natočit legendární režisér Frank Darabont.

Ano, Netflix a tvůrci se prý snaží ulovit režiséra jednoho z nejlépe hodnocených filmů všech dob, Vykoupení z věznice Shawshank, a také dalších dvou výtečných adaptací podle Stephena Kinga – Zelené míle a Mlhy. Právě jeho specializace na Kinga by pak mohla být dle mého názoru klidně jedním z důvodů, proč ho chtějí autoři ulovit. Tedy samozřejmě kromě faktu, že se jedná o režijní ikonu, jež umí mistrovsky zacházet s atmosférou. Na seriálovém poli navíc není žádným nováčkem, jelikož stál samozřejmě u zrodu zombie megahitu Živí mrtví a má na kontě i neúspěšnou sérii Mob City. Naposledy ovšem režíroval před 10 lety, takže už by bylo sakra na čase vrátit tohoto matadora zpátky do hry. Nechme se tedy překvapit, zda jsou tyto spekulace pravdivé. Já bych si ovšem nechal kombinaci Stranger Things/Darabont rozhodně líbit.

---
Autor: Milan Rozšafný
Foto: Netflix
Zdroj: The InSneider 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace