Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spin-off Hry o trůny se mění v animák


ikona
Spooner
game of throneshbohra o trůnyNine Voyagesrod draka
Čeká nás víc animáků ze Západozemí? 

Zatímco na to, jestli někdy dopíše G. R. R. Martin zbývající dvě knihy fantasy ságy Píseň ledu a ohně, by si vsadil jen blázen, o tom, že dostaneme z jeho populárního fantasy světa po Hře o trůny další seriály, už asi nyní nikdo nepochybuje. Druhá řada výtečného Rodu draka dorazí letos v létě, zelenou dostala také novinka A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight podle povídek o siru Duncanovi a jeho pážeti Eggovi a ve fázi příprav je několik dalších projektů, včetně sequelu s Jonem Snowem. Mnoho z nich už je však v rané fázi už několik let a prakticky nikam se neposouvají. A jeden z těchto chystaných projektů se nyní vyvinul nečekaným směrem.

V preprodukci je totiž mimo jiné také spin-off Hry o trůny a Rodu draka Nine Voyages, jenž má pojednávat o dobrodružstvích cestovatele a mořeplavce Mořského hada aka Corlyse Velaryona, jehož znáte z populárního prequelu. Tato charismatická postava ovšem rozhodně má potenciál na vlastní sólovku. Má se totiž v seriálu vydat daleko za hranice Západozemí a do bájných míst, o nichž jsme už několikrát slyšeli, ale nikdy jsme se do nich nepodívali. Slavný fantasy svět bychom tak konečně mohli probádat z nových pohledů a oblíbená značka by se dočkala svěžího větru. Jenže ten nakonec nedostaneme v hrané, ale v animované podobě.

Seriál Nine Voyages se totiž na pokyny tvůrců a HBO mění v animák a G. R. R. Martin toto rozhodnutí plně podporuje. Důvody ke změně jsou dle spisovatele naprosto logické. Animované cestování bude mnohem levnější než hraná verze, která by se odehrávala z velké části na moři a takřka v každé epizodě nám nabídla nový přístav a nádherná města. Což je faktor, který by z hraného kousku udělal dost možná nejdražší seriál ze světa Hry o trůny. Animák naopak dává autorům větší svobodu a ukázal by oblíbený svět v celého jeho kráse a bez kompromisů. Martin si je pak jistý, že toto je pro projekt ta správná cesta. Nejedná se navíc o jediný kreslený seriál, na němž se na HBO pracuje a celkově jsou ve fázi vývoje tři animované kousky. Žádný z nich ovšem stále nedostal oficiálně odklepnutou první řadu. Uvidíme, zda se jí dočká právě Corlys Velaryon.

---

Autor: Milan Rozšafný
Foto: HBO
Zdroj: Dark Horizons 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace