Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Amazon chystá adaptaci dalšího komiksu


ikona
Diego.Dorlan
Amazon PrimeAnimaceCriminalEd Brubaker
Uznávaný a ponurý komiks o generační historii zločinu se začíná rýsovat. 

Amazon Prime pomalu ale jistě rozšiřuje svou animovanou nabídku. Neporazitelný se stal okamžitým hitem a loni na podzim se vrátil s druhou řadou. Velmi dobře se dařilo také Dungeons and Dragons inspirovanému Legenda jménem Vox Machina, ale také třeba animáku Banda: Ďábelské historky. V lednu se přidá i slibně vypadající hudební animák Hazbin Hotel a nově nám šéfové v  Amazonu odhalili, že by rádi představili svým divákům další adaptaci velmi populárního a uznávaného komiksu.

Jedná se o sérii Criminal, kterou spolu vytvořilo v roce 2006 tvůrčí duo Ed Brubaker (scenárista) a Sean Phillips (kreslíř). Komiksy vypráví příběhy několika postav z Center City, jejichž život je navzájem propojen nejen místy, která navštěvují, ale zejména společnou historií zločinů, jež sahá dvě generace do minulosti. Ze své podstaty se tak jedná o antologii a za dobu své existence má komiks již pět sbírek sestávajících ze třiceti osmi sešitů. Tvůrci tak mají možnost adaptovat obrovské množství materiálu a pohrát si s chronologií vyprávění, což by mohlo být velké plus pro projekt tohoto typu.

Criminal během své existence získal několik cen Willa Eisnera, což je takový komiksový ekvivalent Oscarů. Sám Ed Brubaker připravil pro Amazon scénář pro první díl a bude showrunnerem seriálu spolu s Jordanem Harperem (Mentalista, Hightown). Produkci seriálu zatřeší Amazonem vlastněné studio MGM. Adaptace udělala své první krůčky směrem k našim obrazovkám již v roce 2019, ale z různých důvodů trvalo několik let, než se produkce dala naplno do pohybu. Amazon zatím neupřesnil, kdy se můžeme těšit na premiéru této ponuré kriminálky.

---

Autor: Jakub Kratochvíl
Zdroj: Deadline
Foto: Image Comics, Amazon Prime

 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace