Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Natáčení seriálového Blade Runnera 2099 se blíží


ikona
Diego.Dorlan
Blade RunnerBlade Runner 2049Blade Runner 2099Blade Runner: Black LotusPraha
Další projekt, jenž nás zavede do dystopického světa Blade Runnera, se pomalu dává do pohybu. 

Další pokračování kultovního filmu Ridleyho Scotta se pomalu blíží. Film Blade Runner dostal v roce 2017 sequel Blade Runner 2049, odehrávající se třicet let po prvním snímku. V chystaném seriálu se tentokrát posuneme o celé půl století do roku 2099. Natáčení minisérie Blade Runner 2099 mělo probíhat již během loňského léta v Belfastu, ale kvůli hollywoodským stávkám bylo odloženo. Z důvodu těchto organizační změn museli producenti hledat nové lokace a tou hlavní se stala Praha. Blade Runner se tedy přidá k projektům jako The Gray Man či Nadace, které také značnou část produkce realizovaly v našem hlavním městě.

Režii prvních dvou epizod si na svá bedra vzal Jonathan van Tulleken, který má čerstvě za sebou režii prvních dvou epizod Shoguna. Za seriálem stojí produkční společnost Alcon Entertainment ve spolupráci s produkční společností Ridleyho Scotta. Ten je jedním z výkonných producentů celé minisérie. Showrunnerkou seriálu pak je Silka Luisa, která si tuto pozici vyzkoušela v minisérii Dívka, která se třpytila a také pomáhala s první řadou Halo.

Projekt jako celek zastřešuje Amazon pod záštitou své streamovací služby Prime Video. Práva k adaptování Blade Runnera ovšem vlastní Alcon Entertainment, která od roku 2011, kdy je získala, již natočila zmíněné filmové pokračování s Ryanem Goslingem, ale také animovanou sérii Blade Runner: Black Lotus. Zkušenosti se seriálovou i hranou produkcí tak studio už má a snad je zvládne efektivně spojit do kvalitní minisérie. Těšíte se na tento projekt, nebo vás značka Blade Runnera nechává chladnými?

---

Autor: Jakub Kratochvíl
Foto: Alcon Entertainment
Zdroj: Deadline Hollywood

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace