Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Proč na třetí Euforii čekáme tak dlouho?


ikona
Sam.Vimes
euforieeuphoriasam levinsonsydney sweeneyzendaya
Jak to aktuálně vypadá s pokračováním drogového hitu od HBO? 

Dříve většina seriálů přicházela s novými sériemi v pravidelném ročním intervalu, aktuálně si už zvykáme, že obzvlášť velké produkce na streamech dostávají pokračování až ob rok. Souvisí to hlavně s odlišným modelem vydávání, s extra nákladným natáčením, případně s obojím, o tom ale podrobněji až jindy. Dnešním tématem je Euforie, hitový seriál Sama Levinsona na HBO, který odvysílal svou první řadu v létě 2019, navázal druhou sérií až začátkem roku 2022 a třetí se dočkáme pravděpodobně až během roku 2025, ne-li ještě později. V čem je problém?

 

Mezi první a druhou řadou zkomplikovala natáčení covidová pandemie. Fanoušci ale dostali alespoň dva speciály na přelomu let 2020 a 2021. Mezi druhou a třetí řadou je to pak ještě horší. Původně se mělo začít natáčet už začátkem roku 2023, pozdější plán pak obsahoval přípravy od května a samotné natáčení od června 2023. To všechno zhatily hollywoodské stávky scenáristů a herců. V červenci pak v pouhých 25 letech zemřel na předávkování herec Angus Cloud (v seriálu dealer Fez). V listopadu pak zemřel ještě Kevin Turen (44 let), producent Euforie a blízký spolupracovník Sama Levinsona u mnoha jeho projektů. Příčinou smrti byl infarkt během jízdy autem.

Aktuální stav Euforie naznačil v nedávném rozhovoru pro GQ Colman Domingo, který v seriálu hraje postavu Aliho Muhammeda, muže vyrovnávajícího se se závislostí a mentora Rue (Zendaya). Ani teď se nemůže začít natáčet, Sam Levinson totiž po předchozích odkladech stále přepisuje a upravuje scénáře ke třetí řadě. Prý chce, aby Euforie reflektovala to, co je podle něj aktuální, co teď svět trápí. Levinson v jiném starším rozhovoru přirovnal třetí řadu k filmu noir a řekl, že Rue se bude potýkat s tím, co to znamená být zásadový člověk ve zkaženém světě. Aby toho nebylo málo, plánovat natáčení v souladu s kalendáři čím dál tím větších hvězd jako Zendaya nebo Sydney Sweeney samozřejmě také není jednoduché. Překážek na cestě k třetí řadě Euforie zkrátka není málo a čekání nebylo a ani nebude krátké. Tak snad bude stát za to.

---

Autor: Ondřej Kubín
Foto: HBO
Zdroj: GQ, Elle, Deadline Hollywood

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace