Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Trailer: Ambiciózní sci-fi Problém tří těles


ikona
Jax
d. b. weissdavid benioffhra o trůnynetflixproblém tří tělesthree body problem
Mimozemšťani, jiné světy a oceňovaná sci-fi sága v jednom. 

Od finále Hry o trůny letos uběhne pět let, a tak je na čase, aby se její tvůrci David Benioff a D. B. Weiss vrátili v plné síle. A opět si k tomu vezmou na paškál jednu oceňovanou knižní ságu, tentokrát z pera čínského spisovatele Liou Cch´-sina. Seriál Problém tří těles je adaptací první knihy jeho sci-fi série Vzpomínky na Zemi a bude pojednávat o mladé ženě z Číny, která v 60. letech učinila zásadní rozhodnutí, jehož následky se pomocí prostoru a času přenesou do současnosti. Skupinka vědců díky tomu dostane šanci pochopit zákonitosti vesmíru a vyřešit jeho největší otázky. Jenže zároveň s tím budou muset čelit největší hrozbě lidstva.

Netflix se pak evidentně snaží udělat ze seriálu velkou sci-fi událost a doufá ve velký hit. Pořád mám ovšem pocit, že upoutávky dělají radost spíš čtenářům než nepolíbeným divákům, jež musí platforma nalákat nejvíc. A finální upoutávka na tom nic nemění. Z příběhu zatím prozrazuje zdaleka nejvíce a nečtenářům dává už malinko jasnější obrázek. Pořád je toho tady ale opravdu moc, od hrozby mimozemské invaze až po cestování do jiných světů. 

Příznivci předlohy si umí jednotlivé složky správně poskládat, pro ostatní to ale bude asi trochu maglajz, který zatím (celkem logicky) příliš mnoho diváckých atrakcí nenabízí. I přesto si však trailer drží solidní řemeslo a správně tajemnou atmosféru a projekt pořád budí velkou zvědavost. Jen se bojím, zda si tvůrci neukousli až moc velké sousto.

---

Autor: Adam Poslušný
Foto: Netflix
Zdroj: Netflix 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace