Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Trailer: První řada nového Doctora Who


ikona
Sam.Vimes
doctor whoncuti gatwapán času
Kultovní sci-fi začíná znovu od první řady a láká nové fanoušky.  

Doctor Who alias Pán času se v poslední době zase jednou dočkal velkých změn. Pro nezasvěcené je tou asi nejdůležitější změnou to, že se řady začínají číslovat znovu od jedničky. Po revivalu seriálu z roku 2005 je to už podruhé za jeho dlouhou historii, co se tohle stalo. Zkrátka ideální bod, kdy na sledování naskočit, pokud vás Doctor Who láká, ale doteď vás třeba odrazoval nekonečný seznam řad a epizod. Protřelí whoviani vědí, že nové číslování je v podstatě kosmetická změna a na rozdíl od drtivé většiny jiných seriálů, u Doctora není soft reboot nic špatného. Ani neobvyklého. Dochází k němu totiž v menší míře s každou výměnou společníků, ve větší míře s každou regenerací samotného Doctora nebo i výměnou showrunnera. Aktuálně se pak scházejí všechny tři výměny najednou. 

 

Po rozpačitých sériích Chrise Chibnalla se pak už s loňskými speciály vrátil Russell T. Davies, který stál i za revivalem Doctora Who pro nové tisíciletí. S ním se vrací také skladatel Murray Gold (jehož některé melodie považuji za špičku televizních soundtracků, ale o tom podrobněji až někdy jindy). A hlavní role přebírají Ncuti Gatwa ze Sex Education jako Doctor a Millie Gibson jako jeho společnice Ruby Sunday. Oba jsme už viděli ve vánočním speciálu 2023. 

Trailer láká na další sadu sci-fi příběhů napříč časem i prostorem. Co je zajímavé, zatímco předchozí inkarnace Doctora si obvykle vystačily s jedním kostýmem bez ohledu na prostředí, Gatwův Doctor asi bude připůsobovat outfit danému historickému období. První dvě epizody nové řady dorazí 11. května, a to simultánně na BBC i na Disney+. Tato syndikace je ostatně dalším z důvodů nového číslování, na Disneyho platformě si takhle na Doctora klikne mnohem více diváků. První (resp. čtrnáctá) řada bude čítat osm epizod, z nichž minimálně čtyři napsal sám Davies a jednu Steven Moffat, který svého času převzal showrunnerskou pozici po Daviesovi. Možnost napsat si epizodu pro nového Doctora prý byla nabídnuta i Chibnallovi, ale odmítnul.

---

Autor: Ondřej Kubín
Foto: BBC
Zdroj: BBC

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace