Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Šógun se chystá na návrat


ikona
Jax
FXHiroyuki SanadashogunŠógun
Vrátíme se Šógunem do historického Japonska plného katan a krve? 

První polovina letošního roku už nabídla pár seriálových překvapení a kvalitních zářezů, tím asi největším a nejchválenějším se ovšem bezpochyby stala minisérie Šógun. Nová adaptace velebeného románu Jamese Clavella měla před sebou těžký úkol, jelikož přiblížit se kvalitám předlohy i uznávané minisérie z 80. let se mohlo zdát jako takřka nesplnitelný úkol. Jenže kabelovce FX a tvůrcům se povedl malý zázrak a vytvořili pecku, která si u nás vysloužila desítkovou recenzi a milují ji kritici i diváci. Už teď je jasné, že na konci roku se bude ve výročních žebříčcích a na vyhlašování prestižních cen o Šógunovi hodně mluvit. A je jasné, že atmosférický nářez plný pletich, výtečně napsaných postav a napínavého děje si všechnu tuto pozornost zaslouží.

Všichni ovšem tak nějak počítali s tím, že se s Šógunem už podruhé neuvidíme. Projekt byl ostatně koncipován jako minisérie, jež vyčerpala původní knižní materiál, a také tvůrci před několika týdny hlásili, že moc neví, jak pokračovat a na druhou sérii to v tomto případě moc nevypadá. Jenže z Šóguna se stal pro kabelovku FX obří hit, který tamní kravaťáci evidentně nechtějí nechal ležet ladem, a tak dělají všechno pro to, aby byla druhá řada co nejdříve odklepnuta.

Začali pak tím, že si pojistili hlavní hvězdu. Charismatický Hiroyuki Sanada, jenž se na úspěchu seriálu z velké části podílel, tak podepsal se stanicí smlouvu, která pojišťuje jeho návrat do role Jošiho Toranagy. Což byl pro producenty údajně zásadní krok k tomu, aby mohli ve svých plánech pro další sezónu výrazně pokročit, zatímco bez přítomností Sanady by nejspíš jakékoliv další přípravy padly. Ten si však s hlavouny studia plácl a druhý Šógun je tedy výrazně blíže, než se ještě před měsícem zdálo. Nic samozřejmě ještě není černé na bílém a producenty ještě čeká několik důležitých kroků ke schválení. Je ale evidentní, že pro FX je návrat Šóguna nyní jednou z priorit. 

Nabízí se samozřejmě otázka, nakolik je další série potřeba a zda může uspokojivě navázat na první řadu. Ano, japonské dějiny dávají tvůrcům hodně materiálu a epických historických seriálů není nikdy dost. Dokážou si ovšem scenáristé poradit i bez Clavellovy silné předlohy? A nevznikne z toho jen zbytečné ždímání značky? Rizik je v tomto případě opravdu hodně, tak musíme doufat, že FX i Sanada ví, co dělají.

---
Autor: Adam Poslušný
Foto: FX
Zdroj: Deadline Hollywood

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace